BPW werkt aan meedenkende traileras

Onderdelengrootmacht op trailergebied BPW werkt aan een traileras die meedenkt met behulp van Kunstmatige Intelligentie. Daardoor kan deze as zelf zijn onderhoudsschema voorspellen. Enkele grote klanten van BPW zijn volgens de fabrikant al bezig met een praktijktest.

Een combinatie van sensoren en slimme algoritmes maakt volgens BPW dat alle draaiende delen onder de trailer in beeld kunnen worden gebracht voor de fleetowner en dat de software van BPW nauwkeurig kan voorspellen wanneer een volgende onderhoudsbeurt wenselijk is.

Algoritme vervangt sensor

Om tot de nieuwe techniek te komen, propte BPW testvoertuigen vol met sensoren , die dan weer geleidelijk werden vervangen door rekenmodellen. De ontwerpers van dit systeem betrokken verder de data va circa duizend voertuigen wereldwijd, die met een black box werden uitgerust om de eigenschappen van de slijtagedelen van trailers nog beter in de praktijk te leren kennen.

Zaken die geobserveerd worden zijn uiteraard het functioneren van de remmen, remblokslijtage, aslast en bandendruk, De data worden vergeleken met de onderhoudsvoorschriften van BPW. Vervolgens kunnen fleetowners met een klik een onderhoudsbeurt in laten plannen en een lijstje met te vervangen onderdelen. Werkplaatsen hebben volgens BPW ook voordeel van dit systeem: leveringstijden worden korter, er hoeven minder onderdelen op voorraad gehouden te worden en de kans op een foute order wordt heel klein.

DEEL HET