Bijzondere CNG Scania voor Omrin

Rondaan Carrosserie heeft in samenwerking met Scania dealer Rinsma een bijzonder voertuig afgeleverd aan Omrin in Heerenveen. Het gaat om een Scania 4x2 CNG truck met een 40 tons VDL haakarmsysteem en een speciale, extra heavy duty Kesler achteras en extra verstevigingen.

Omrin zet vergelijkbare Terberg terminal trucks in maar de wens van Omrin is om alle voertuigen op CNG te laten lopen. Omrin wekt dat gas zelf op uit het huisvuil dat wordt aangevoerd op De Wierde bij Heerenveen. Aangezien Terberg geen CNG trucks levert werd er gezocht naar een alternatief.

Scania dealer Rinsma heeft het innnenliner chassis aangepast met o.a. een andere achteras. Door toepassing van een Kesler achteras met naafreductie en een toegestaan gewicht van 30 ton. Hierdoor is er een terminal voertuig ontstaan waarop, met de nodige aanpassingen en verstevigingen, door Rondaan een VDL haakarmsysteem is gemonteerd. Verder is de besturing aangepast en is de CNG truck voorzien van een Allison volautomaat.
 
Het chassis is voorzien van een Welvaarts weegsysteem waardoor het mogelijk is om continu de container gelijk te wegen én op afstand uit te lezen. Groot voordeel hiervan is dat Omrin tijdens het werken geen tijd meer verliest met het in- en uitwegen op een weegbrug van een container. Doordat dit voertuig 24/7 wordt ingezet, zorgt dit voor een fikse tijdsbesparing.
 
Naast het monteren van het containersysteem, werd het voertuig rondom voorzien van zijbeplating, afdekplaten en zware stalen massieve spatborden vanwege de intensieve, constante inzet. Verder werd er een contragewicht gemonteerd aan de voorzijde.

DEEL HET