Australische carbon composiet tanks naar Europa

Omni Tanker uit Australië produceert carbon composiet tanks die onder hoge druk lading kunnen vervoeren. De Australiërs willen deze tanks ook naar Europa gaan exporteren. Daartoe werkt het bedrijf samen met Kurt Willig in Duitsland.

De carbon composiet tankers van Omni Tanker zijn niet helemaal nieuw. De eerste tanks gebouwd volgens deze techniek werden in 2007 gerealiseerd. De tanks werden vooral gebruikt voor vervoerders die alle taken uitvoeren die voor komen in tank- en bulkvervoer. Daar bleek de tank betrouwbaar en licht, de klanten waren er tevreden over, aldus Omni Tanker.  

Pas toen de tank een succes bleek, ging het bedrijf zich Omni Tanker noemen. Deze maand worden de eerste vijf tanks naar Europa verscheept. Om in te spelen op de verwachte vraag, ook uit Azië, heeft Omni Tanker een nieuwe fabriek in gebruik genomen in Australië.

Het Europese model gaat Omni L4 heten en wordt gedistribueerd door het Duitse Kurt Willig. Dit bedrijf bouwde voor de Omni Tanker ook een chassis en zorgde voor een passend onderstel. Willig zag er op toe dat de tanks ook een ADR en RID (voor spoorvervoer) certificaat kregen. De certificering werd door TÜV Süd uitgevoerd.   

DEEL HET