Amerikaanse leger kiest opnieuw voor Broshuis

Afgelopen week heeft het Amerikaanse Ministerie van Defensie haar handtekening gezet onder een contract voorde levering van 466 tank-transporters van Broshuis B.V.

Het Kamper familiebedrijf zal de 466 Enhanced Heavy Equipment Transporter System (EHET) trailers de aankomende vijf jaar uitleveren. Het gaat om 8-assige PL2 pendelas semi diepladers voor het transport van tanks en ander zwaar materieel. Het contract heeft een waarde van $ 263.2 miljoen. Broshuis B.V. zal dit contract uitvoeren in samenwerking met haar Amerikaanse partner Oshkosh Defense, dat de trekkers levert.

In navolging op de eerder geleverde 170 Heavy Equipment Transporter (HET) trailers heeft het Amerikaanse leger opnieuw gekozen om opleggers te bestellen bij Broshuis. Het aanbestedingsproces voor de EHET begon in al in 2018, nog voordat de eerste HET-order vergeven was.  Het Amerikaanse leger zocht een oplossing voor transport van tanks en ander zwaar materieel. Tijdens het testen van de Broshuis HET trailer prototypes werd geconstateerd dat het laadvermogen toereikend was voor de zwaardere eisen van het EHET-programma. Deze testresultaten, de hoge productkwaliteit en geleverde diensten heeft het Amerikaanse leger doen besluiten om opnieuw voor Broshuis en Oshkosh te kiezen. 

De opdracht bestaat uit het leveren van 8-assige PL2 pendelas semi diepladers. De in eigen huis doorontwikkelde en door defensie uitgebreid geteste technieken zijn van hoge kwaliteit. Hierdoor kan het bedrijf ook al haar civiele afnemers van de nieuwste ontwikkelingen en hoogste kwaliteitseisen voorzien. De 466 tank-transporters worden de aankomende 5 jaar uitgeleverd en zullen, naast de civiele productielijnen, op de speciale defensie productielijn worden gebouwd. Hierin heeft Broshuis B.V. de laatste jaren flink geïnvesteerd en de productiecapaciteit uitgebreid.

“Deze nieuwe opdracht bevestigt voor ons dat de investering in kwaliteit en extra functionaliteit door het Amerikaanse leger gewaardeerd wordt. De afgelopen jaren hebben we ook vele civiele klanten van deze PL2 techniek mogen voorzien. We zijn trots op onze organisatie en op het vertrouwen van onze klanten.” vertelt Pieter-Bas Broshuis, eigenaar en CEO van Broshuis B.V. 

DEEL HET

Meer over...