Acht Pacton chassis voor Van der Windt

Gebr. Van der Windt uit Maasdijk heeft maar liefst acht nieuwe Pacton containerchassis besteld. Het gaat om zeven vaste chassis en één uitschuifbaar exemplaar.

Sven van der Windt: ,,We rijden uitsluitend met containeropleggers. Vrijwel altijd gaat het om 40-voets containers. Voor die ene keer dat het om een 20-voeter gaat, hebben we een uitschuifbare trailer aangeschaft."  

Het wagenpark van Gebr. Van der Windt, niet te verwarren met het transportbedrijf onder dezelfde familienaam - een neef - gevestigd in dezelfde straat, is keurig bij de tijd. De twaalf Scania-trekkers van het bedrijf zijn niet ouder dan drie jaar. Van der Windt: "We vervoeren containers met fruit vanuit Rotterdam naar het Westland, of verder. De milieuzone op de voor ons zo belangrijke Maasvlakte heeft er voor gezorgd dat we nu een heel jong wagenpark hebben. Na de vervanging van de trekkers zijn nu de opleggers aan de beurt. Een deel van de nieuwe trailers betreft overigens een uitbreiding van de vloot."

Eenheid en functionaliteit 

De nieuwe opleggers voor Gebr. Van der Windt betreft zeven Pacton drieassige opleggerchassis van het type TXC.342.G422. Daarnaast levert Pacton een aan de achterzijde uitschuifbaar containerchassis, met onderhoudsarme, mechanische uitschuifconstructie. Dit drieassige opleggerchassis is van het type TXC.342.GU en heeft ingeschoven een lengte van 10.911 mm. Uitgeschoven is de lengte 13.897 mm. 

Gebr. Van der Windt beschikt nu over veertien containerchassis, waarvan twaalf van Pacton. "Eenheid in trekkend en getrokken materieel is een voordeel in de dagelijkse praktijk én voor onderhoud en reparatie. Al het onderhoud verzorgen we zelf. Het houdt ons flexibel en de kosten laag. Ik houd van eenvoud en functionaliteit. Daarop zijn ook onze opleggers gebaseerd. Pacton levert gewoon een degelijk product; reden voor ons bedrijf om al een kwart eeuw klant te zijn", aldus Van der Windt.

Vader Nico van der Windt (59) startte het bedrijf in 1985, samen met tweelingbroer Aad. Tegenwoordig runt Nico, nog dagelijks actief in het transport, het bedrijf samen met zijn zoons Sven en Niels. Sven draait mee in de vervoerspraktijk. Niels verzorgt onder meer de planning. Met veertien medewerkers wordt een uitgebreide klantenkring bediend in de AGF-wereld, veelal fruithandelaren en verpakkers in het Westland. 

DEEL HET

Meer over...