5 assige Pendel-X met jeepdolly voor Brouwer

Brouwer Zwaar & Speciaal Transport heeft een indrukwekkende nieuwe Nooteboom combinatie in gebruik genomen. Het gaat om een vijf- assige Pendel-X dieplader met een twee assige jeep-dolly.

‘Standaard’ is een woord, dat bij Brouwer Zwaar & Speciaal Transport uit Nieuwegein niet in het woordenboek staat. Iedere nieuwe combinatie is tot in het kleinste detail aangepast voor het vervoer van zware machines. Onlangs werd een nieuwe Nooteboom 5-assige Euro-132-25(P) met een 2-assige Jeepdolly in gebruik genomen. Voor de dieplader staat een eveneens nieuwe Volvo FM 540 10x4/6 zwaar transport trekker. De combinatie met twaalf assen en een laadvermogen van 95 ton is geschikt om ook op de meest krappe locaties gemakkelijk te manoeuvreren. 
 
De Nooteboom EURO-132-25(P)
Brouwer is gespecialiseerd in het vervoer van funderings-, sloop-, bouw- en spoorwegmachines. Aan de uitvoering van de dieplader werden drie belangrijke eisen gesteld: meer dan 90 ton laadvermogen, uitstekende manoeuvreerbaarheid en ruimte voor het vervoer van grote funderingsmachines met een klapstelling. Aan deze drie eisen is volgens Nooteboom voldaan: zo’n 95 ton laadvermogen, de Jeepdolly maakt de combinatie geschikt voor moeilijk bereikbare locaties en de diesel-powerpack is half verzonken in de constructie van de nek geïntegreerd. De afmetingen van de 2-assige Jeepdolly is geschikt voor de Volvo 10x4/6 trekker.
 
De extra lange, afneembare hydraulisch nek is geschikt voor 57 ton koppelingsdruk. De vloer van de dieplader kan worden verbreed van 1,50 tot 3,26 meter. De robuuste matrassen maken het mogelijk om ook vanaf de zijkant een machine op de vloer te laden. Het 5-assige EURO-PX achterasstel (met 13,92 ton/aslijn bij ontheffing) is voorzien van een 950 brede gieksleuf voor het vervoer van grote graaf- en sloopmachines. 
 

DEEL HET