4-assige Floor semi-dieplader voor Gebr. Kok

Onlangs leverde Pacton een 4-assige Floor semi-dieplader van het type FLUSDO 15-36HF2 aan de firma Gebroeders Kok uit Bakkeveen. De nieuwe semi-dieplader is 2.150 mm uitschuifbaar.

Gebroeders Kok is gespecialiseerd in loonwerk, grondverzet, cultuurtechniek, infra&natuurbouw en verticaal transport. Voor het vervoer van het eigen materieel was dit bedrijf op zoek naar een oplegger achter de 4 assige Scania trekker met 80 ton meter kraan. Deze combinatie word ingezet voor het laden en transporteren van pontons, beunbaken, draglineschoten etc. Daarnaast kan er materieel voor grondverzet en machine’s mee vervoerd worden. De oplegger is voorzien van een groot aantal soorten lading-vastzet voorzieningen, om de diverse soorten lading vast te kunnen zetten. Voor het engineeringsteam van Pacton was het een leuke uitdaging om met de klant mee te denken teneinde dit te realiseren.

De oplegger is 2.150 mm uitschuifbaar, waardoor een wielkuip ontstaat, die het transport van machines en voertuigen mogelijk maakt. De gieksleuf aan de achterzijde maakt de oplegger ook geschikt voor het transport van kranen. Om het transporteren van dit soort groot materieel te vereenvoudigen zijn een aantal specifieke opties gemonteerd, zoals een uitneembare tussentafel, verbreedkokers en een aangeschuinde achterzijde en nek.

De 4 stuks BPW (3 x 12-ton en 1 x 11-ton) assen met trommelremmen zorgen voor een GVW van 51 ton. De achterste 2 assen zijn uitgerust met een VSE stuursysteem, de voorste as is uitgevoerd als voorloopas. Dit maakt de oplegger uiterst manoeuvreerbaar en zorgt ervoor dat deze eenvoudig op de meest krappe bouwlocaties geplaatst kan worden. De elektronische nabesturing maakt de besturing van de oplegger nog eenvoudiger.

Met alle speciale aanpassingen en specifiek voor deze oplegger ontwikkelde opties, zoals in breedte uitschuifbare camera's en een lange ladingbok voorzien van diverse opbergvoorzieningen, is de oplegger uiterst geschikt voor het transport van zware ladingen en groot materieel.

 

 

DEEL HET

Meer over...