30 Huckepack trailers voor Hartman Intermodal

Hartman Expeditie heeft een order geplaatst voor 20 nieuwe Schmitz huckepack koeltrailers. Deze twintig opleggers vormen een uitbreiding van de 11 al eerder in gebruik genomen huckepack opleggers die ingezet worden op de dagelijkse intermodale services naar Scandinavië.

De stap van Hartman Expeditie naar het spoor werd gezet na gesprekken met bestaande klanten. Operationeel directeur Sybo Prakken van Hartman Expeditie: ,,Wij zijn als vervoerder continu bezig met het zoeken naar de meest duurzame en efficiënte oplossingen voor het vervoer naar Scandinavië. Zo maken we al gebruik van HVO en LNG als brandstof, zetten we Ecocombi’s in waar dat kan en hebben we een geoptimaliseerde planning waardoor we zo efficiënt mogelijk plannen. In gesprekken met onze klanten kwam naar voren dat er ook belangstelling is voor vervoer per spoor waar dat mogelijk is. Veel van onze lading is tijd kritisch, maar ook daar binnen blijkt het vaak mogelijk te zijn om de Scandinavische markt via het spoor te bedienen.’’

Dagelijks vertrek naar Malmö

Hartman Expeditie maakt gebruik van dagelijkse spoorverbinding naar het Zweedse Malmö vanaf de Euro Terminal in Coevorden. Iedere avond om 20:00 uur vertrekt hier een goederentrein met huckepack opleggers naar Zweden. De aankomst is de volgende dag om 15:00 uur in Malmö. Sibo Prakken: ,,Voor een aantal van onze klanten past dit uitstekend in hun logistieke keten. Zo rijden wij bijvoorbeeld al jaren voor PostNL. Een aantal van die ritten blijkt goed in te passen binnen het spoorboekje. Daarnaast komen andere, minder tijd kritische ladingen in aanmerking, maar ook verse lading vervoeren we, in overleg met de klant via het spoor. Onze nieuwe opleggers zijn voorzien van de nieuwste Thermo King Advancer koelmotoren waardoor we op afstand de temperatuur van de lading continu kunnen monitoren en zelfs aanpassen’’.

Greenlabellogistics.com

Voor Hartman Expeditie en zusterbedrijf J.P. Vis & Zn betekent de spoorverbinding een extra mogelijkheid voor nog duurzamer transport. ,,We zijn begonnen met tien gebruikte huckepack opleggers en daaruit blijkt dat de spoorverbinding uitstekend past binnen onze Greenlabellogistics.com doelstellingen. Met dat platform geven we inzicht in onze inspanningen op het gebied van duurzaamheid en CO2 reductie, op een manier waardoor de klant dat in zijn eigen CO2 prestaties kan doorrekenen.

Verdere reductie CO2 uitstoot

,,Onze klanten, zoals PostNL, omarmen het duurzame karakter van de spoorverbinding doordat dit een verdere reductie van de CO2 uitstoot van de transportketen met zich mee brengt. Dat houdt voor ons wel een andere organisatie in waarmee de planning rekening moet houden. Concreet betekent het dat onze trucks in Zweden de trailers van de trein terminal halen om ze te lossen, laden met retourvracht en vervolgens weer op de terminal af te leveren. In de praktijk betekent dit dat chauffeurs die normaal één rit naar Zweden doen daar nog een extra rit doen, voordat ze met hun oorspronkelijke retourlading naar Nederland rijden’’ aldus Prakken.

DEEL HET