25 nieuwe koeltrailers voor Müller Fresh Food Logistics

Logistiek dienstverlener Müller Fresh Food Logistics heeft onlangs 25 nieuwe koeltrailers betrokken van Schmitz Carobull. Het bedrijf is een trouwe klant van het Duitse trailermerk en heeft een meervoudige relatie.

In de eerste plaats heeft Müller als logistiek dienstverlener een vloot van 400 trailers en 375 trucks die dagelijks voor tal van klanten in de foodsector op weg zijn in Nederland en daar buiten. Die vloot wordt beheerd door Anton Müller. Hij bestelde onlangs een serie van 25 trailers, waarbij het in hoofdzaak ging om drie uitvoeringen. Het gaat om een serie twee-assige koeltrailers met een laadklep en een monotemp koelmachine. Een serie drie-assers voor ferrywerk en een serie drie-assers voor internationaal vervoer voorzien van een palletkist onder het chassis, een multitemp machine en verplaatsbare schotten in de laadruimte. Müller Fresh Food Logistics richtte destijds nieuwe bedrijven op om het onderhoud van de eigen vloot in onder te brengen en om de mogelijkheid te creëren, om ook voor andere bedrijven het wagenpark te servicen en te onderhouden.

Servicepartner

Dit leidde er in 2003 toe, dat Schmitz Cargobull Müller European Truck en Trailer Care (METTC) aanstelde tot servicepartner in ons land. “Dat doen we niet alleen. Schmitz stelde al eerder soortgelijke bedrijven als het onze aan in Zeewolde en in Venlo. Gezamenlijk bouwen we vrijwel alle Schmitz Cargobull trailers op voor eindklanten, ook wanneer dat Müller Fresh Food Logistics is”, legt Anton Müller uit. Zijn werkplaats heeft intussen navolging gekregen, omdat ook Müller uitbreidde. Ook in Duiven en in Lekkerkerk zijn er nu servicewerkplaatsen. “Maar het opbouwen van Schmitz Cargobull trailers gebeurt hoofdzakelijk op onze hoofdvestiging in Holten”, aldus Müller. Dit gaat zo goed, dat Schmitz Cargobull METTC Holten in 2018 de titel Service Partner of the Year toekende.

Een jaar eerder, dus in 2017, rondde ETTC de bouw af van een werkplaats die zich speciaal op carrosseriebouw toelegt en op schadeherstel. Opnieuw een specialisme, en een nieuwe werkplaats die als een van de weinigen in Nederland zware schades aan koeltrailers kan herstellen.

Nieuwbouw

Inmiddels gaat het de werkplaatsactiviteiten van METTC dermate voor de wind, dat Müller heeft besloten tot een forse uitbreiding. Er komt een grote werkplaats bij die eind maart 2020 gereed moet zijn en die maar liefst dertig poorten toevoegt aan wat er nu al aan capaciteit in Holten beschikbaar is. Op een terrein van 3,5 hectare nabij de hoofdvestiging verrijst een multifunctionele werkplaats waar alle denkbare diensten worden uitgevoerd. Anton Müller: “Denk aan laadklepopbouw, maar ook aan bestickering. We hebben remmenbanken en er komen vier werkplekken speciaal voor elektrische voertuigen. Alle trailers die voor MFLL en enkele andere klanten het pand verlaten, staan op gebalanceerde banden en de trailerassen zijn uitgelijnd, dat laatste is een unicum en helaas vaak een onderschat probleem. De nieuwe vestiging zal carrosseriewerkzaamheden voor nieuwe en gebruikte voertuigen overnemen. Die huidige werkplaatsen gaan niet dicht, maar zullen alle reparatie en onderhoud van gebruikte voertuigen voor hun rekening nemen en het onderhoud aan koelmachines met een dieselmotor. De nieuwe wekplaats is gasloos, werkt dus met warmtepompen en heeft 1250 zonnepanelen op het dak. Regenwater wordt opgevangen om trucks en trailers aan de onderkant te kunnen reinigen. Alle heftrucks worden elektrisch aangedreven en haal- en brengservice van de opleggers gebeurt met twee Euro 6 trucks.”

Personeel

Anton Müller heeft Harold ten Veen onlangs aangesteld als hoofdverantwoordelijke van de vestiging die in maart 2020 open gaat. “Het is een goed teken dat we met een complete bemanning van start gaan daar. Een tekort aan technici hebben we in Holten momenteel niet meer. Verder blijkt dat de order intake voor de opbouw van nieuwe Schmitz trailers goed verloopt. Dat zal bijdragen aan een mooie start van deze nieuwe, ultramoderne werkplaats in het nieuwe jaar”, aldus Ten Veen.

 

 

DEEL HET