20 Burgers Double Deck trailers voor Emons Cargo

Burgers Carrosserie heeft de eerste 10 Double Deck opleggers uit een serie van 20 afgeleverd aan Emons Cargo. 

De Double Deck opleggers zijn voor Emons en geheel in eigen huis ontwikkeld en geproduceerd. De opleggers zijn uitgevoerd in een starre 3-as uitvoering met een 15 tons koppeling. Dit houdt in dat deze opleggers een maximale toelaatbare massa van 42 ton hebben. Voor Emons Cargo is het van groot belang om zoveel mogelijk laadvermogen te hebben in hun voertuigen. Door het gebruik van polycarbonaat panelen aluminium verstevigingen en meerdere optimalisaties is het leeggewicht van deze Double Deck opleggers slechts 10.640 kilo.

De Double Deck opleggers voor Emons zijn voorzien van een Multi-Deck binnen- buitenlift en de laadruimte wordt afgesloten door deuren. In de laadruimte zijn combirails aanwezig om de lading te zekeren en er is een oplaadpunt ingebouwd om een elektrische pompwagen op te kunnen laden.

Emons Cargo is onderdeel van de Emons Group en gebruikt de Double Deck opleggers is hun 2WIN concept. Emons Cargo is gespecialiseerd in het vervoeren van niet stapelbare goederen met een pallethoogte tot 1,80 meter. Goederen worden in een zogenaamde One-Way Service door heel Europa vervoerd. 

De volgende 10 Double Deck opleggers worden de komende tijd geleidelijk afgeleverd en worden dan samen met de nieuwe, lichte Mercedes trekkers van Emons direct in gebruik genomen.

DEEL HET