1e Broshuis PL2 semi-dieplader voor Defensie

Broshuis Trailers heeft de eerste PL2 semi-dieplader afgeleverd aan het Ministerie van Defensie. De bijzonder lage oplegger met zeven aslijnen wordt ingezet door de marine voor het vijzelen van schepen. Broshuis is er in geslaagd een minimale rijhoogte te combineren met een maximale slag van 600 mm.

De PL2 semi-dieplader is het antwoord van Broshuis voor meer laadvermogen, een nog grotere wendbaarheid en een grote slag. De extra compacte pendelas constructie maakt lage rijhoogtes mogelijk en vormt een volgende, logische stap in het Broshuis programma. Er is veel aandacht besteed aan de duurzaamheid en lage onderhoudskosten. Zo worden alle leidingen door de pendelarm gevoerd waardoor die minder kwetsbaar zijn. Verder is de veerremcilinder op een veilige plaats gemonteerd om schade te voorkomen. Broshuis claimt hierdoor een grote betrouwbaarheid en dat is voor het Ministerie van Defensie natuurlijk een belangrijk argument. 

De PL2 van Broshuis biedt ten opzichte van zijn voorganger met 600 mm meer slag, tot 50% meer ruimte om te pendelen en is voorzien van heavy duty asstompen. De oplegger is uitgerust met een hydraulische nek en heeft instelbare besturing. De oplegger is 935 cm uitschuifbaar tot een maximale bed lengte van 21 meter. Het laadvermogen bedraagt rond de 90 ton.

De oplegger voor de marine werd al getoond tijdens het Broshuis Event in januari. Inmiddels is de oplegger afgeleverd en in gebruik genomen.

DEEL HET

Meer over...