10 Schmitz Cargobull trailers voor Vebatrans

Vebatrans op Urk heeft de laatste uit een serie van tien nieuwe Schmitz Cargobull Multitemp opleggers in gebruik genomen. Voor volgend jaar staan er nog zeven in bestelling.

Hiermee zet het transportbedrijf in op een vernieuwing en standaardisering van de opleggervloot vanuit één portaal met één merk. Samen met Schmitz Cargobull en servicepartner Bouwheer uit Zeewolde streeft het bedrijf voortdurend naar verbetering en vernieuwing. Zo het nieuwe RVS achterkader van de trailers samen ontworpen, wat resulteert in een uitermate functioneel solide en strak geheel.

Het gehele wagenpark van Vebatrans rijdt op glimmende lichtmetalen Alcoa velgen. Dat ziet er niet alleen beter uit, het is ook lichter en eenvoudiger schoon te houden. Bestaande innovaties zijn verder het real-time volgen en monitoren van trailer lading en temperaturen. Nieuw is het volgen en monitoren van alle overige rollende en belaste delen, en het op afstand starten en instellen van de Schmitz Cargobull koelmachines. Drie opleggers zijn uitgevoerd met een Multitemp koelmachine. Deze opleggers zijn verder voorzien van een flexibele thermo-tussenwand.    

Nieuw zijn ook de sensoren in de banden die continu de actuele bandenspanning meten. Bij onderspanning in een van de banden krijgen wagenparkbeheerder en chauffeur een melding. Een klapband onderweg moet hiermee aanzienlijk worden teruggedrongen. Het is naast de veiligheid voor chauffeur en medeweggebruiker ook van invloed op vertraging en overige gevolgschade. Alle trailers zijn tevens voorzien van een 2 tons Dhollandia, ondervouw laadklep, en hebben een palletwagen en kistenheffer voor de viskisten aan boord.

Vebatrans heeft de afgelopen tijd ook geinvesteerd in het wagenpark. Zo zijn 17 de trekkers vervangen voor de DAF XG 480, waarmee het bedrijf in de praktijk de door DAF beloofde 10% brandstofbesparing ook echt haalt. Daarnaast heeft het bedrijf vier bakwagens en worden er diverse charters ingezet.

DEEL HET