10 Schmitz Cargobull opleggers voor HST Groep

De HST Groep in Enschede heeft tien nieuwe Schmitz Cargobull opleggers in de vloot opgenomen. Het gaat om huckepack schuifzeilopleggers die met name zullen worden ingezet voor het intermodale transport naar Scandinavië, Zwitserland en Zuid-Duitsland.

In het kader van duurzaamheid wordt er door HST Groep steeds vaker gebruik gemaakt van de trein voor de langere afstanden. Vandaar dat de logistiek dienstverlener kiest voor huckepack schuifzeilopleggers in zowel normale als mega uitvoering. De totale trailervloot van HST Groep omvat rond de 350 opleggers. De tien nieuwe Schmitz Cargobull opleggers vormen een uitbreiding van de vloot.

De Schmitz Cargobull opleggers zijn normale schuifzeilopleggers, voorzien van schuifdaken en extra rongen. Standaard worden drie rongen toegepast maar in de HST specificatie zijn dat er vier. Daardoor zijn de opleggers ook geschikt voor vervoer van autobanden die los geladen worden of het vervoer van hout dankzij de rongposities in het midden van de vloer. De daarvoor benodigde extra rongen zijn onder de oplegger opgeborgen in een speciaal rek. Verder zijn de opleggers uitgerust met een Transics tracking systeem waardoor ze in heel Europa gevolgd kunnen worden en voorzien van het TÜV Code XL certificaat voor ladingzekering. Dit betekent onder meer dat voor vormvaste lading geen extra ladingzekering nodig is en dat de trailers geschikt zijn om per spoor vervoerd te worden tot snelheden van 140 km/uur.

Trommelremmen

HST Groep doet gemiddeld tussen de 12 en 15 jaar met een oplegger. In het intensieve werk bij met name het onbegeleide vervoer vereist dat een grote duurzaamheid van een oplegger. Het standaard verzinkte chassis van de Schmitz Cargobull schuifzeil opleggers draagt in belangrijke mate bij aan die duurzaamheid. HST Groep onderhoud en repareert het wagenpark in een eigen werkplaats. Wagenpark manager Jos Preuter: ,,Duurzaamheid is voor ons belangrijk, maar ook standaardisatie van onderdelen. Om die reden hebben we geopteerd voor negen tons BPW assen met trommelremmen. Wij hebben daar nog steeds de beste ervaringen mee en daar is onze werkplaats ook volledig op ingesteld’’.

 

LZV gekeurd

De opleggers zijn goedgekeurd voor toepassing in LZV combinaties. Om die reden zijn de opleggers uitgerust met de nieuwe zijafscherming van Schmitz die standaard voldoet aan de LZV eisen in Nederland. HST zet momenteel drie LZV combinaties in maar voor de toekomst wordt groei niet uitgesloten. De opleggers zijn uitgerust met een Transics tracking systeem waardoor ze in heel Europa gevolgd kunnen worden.

DEEL HET