Van Hool in zwaar weer

Van Hool verkeert in zwaar weer. Het bedrijf stopt de productie van bussen in België maar blijft daar wel trailers bouwen.

Met het staken van de busproductie verdwijnen er 600 van de 2500 arbeidsplaatsen uit België. Van Hool wil de productie van touringcars overbrengen naar Macedonië. Het ging al langer niet goed met Van Hool. Zo werd in Januari bekend gemaakt dat de Nederlandse crisismanager Marc Zwanenveld als co- CEO naast Flip van Hool was aangesteld. 

Het personeel legde eerder al het werk neer, toen bekend werd dat de Vlaamse overheid niet wilde bijspringen als er geen nieuwe investeerders werden gevonden. De financiële problemen waren al gaande sinds de Covid pandemie, maar inmiddels doen er geruchten de ronde over een aanstaand faillissement. Volgens Van Hool blijft de trailerproductie, waarin 640 mensen werken gewoon doorgaan in Koningshooikt, België. Het bedrijf geeft aan ook op de IAA in Hannover te staan met productnieuws. Een boodschap die vertrouwen voor de toekomst uitstraalt. 

DEEL HET