Van Hool failliet, VDL en GRW nemen delen over

De ondernemingsrechtbank in Mechelen heeft Van Hool NV failliet verklaard. De curatoren hebben een bindend bod ontvangen van VDL Groep voor de bussen divisie en van GRW, een partnerbedrijf van Schmitz Cargobull voor de trailer afdeling.

Beide bedrijven, VDL en GRW, maakten in hun overnamebod duidelijk dat de expertise en ervaring van Van Hool zeer waarderen, aldus Marc Zwaaneveld, co-CEO bij Van Hool. Hij zegt blij te zijn met het bod van de beide overname partners voor de beide onderdelen van het bedrijf. In een eerste fase zou er voor 650 tot 950 mensen werkgelegenheid zijn, wat later uit kan groeien.

Het bedrijf GRW is een partner van Schmitz Cargobull, wat sinds 2018 een belang van 39 in GRW heeft. GRW produceert, net als Van Hool tankwagens, maar ook koeltrailers in Zuid Afrika, met export door heel Afrika, Europa, het VK, het Midden Oosten en Australië. Het bedrijf produceert jaarlijks rond de 1200 eenheden met 630 werknemers.

Voor een deel van de werknemers is er dus hoop op een baan bij de nieuwe ondernemingen, maar naar schatting 1500 Van Hool medewerkers zijn voorlopig werkeloos.

DEEL HET