Thermo King met ZF-technologie voor connectiviteit

Thermo King gaat een uitgebreide connectiviteitsoplossing voor opleggers leveren, waarbij de gegevens van koelunits en opleggers worden gecombineerd binnen één telematicaplatform, waarbij gebruik wordt gemaakt van ZF's geavanceerde SCALAR Fleet Orchestration-technologie.

Thermo King heeft vandaag bekend gemaakt dat het een langlopende leveringsovereenkomst heeft gesloten met ZF Commercial Vehicle Solutions, een toonaangevende systeemleverancier voor het wegtransport. 

Als gevolg van de overeenkomst zal Thermo King zijn expertise op het gebied van transportkoeling combineren met de gegevens van ZF-opleggersystemen om een uitgebreide telematica-oplossing te bieden die de volledige gegevens van gekoelde opleggers binnen één platform omvat. 

"Door samen te werken met marktleiders en experts in hun vakgebied creëert Thermo King unieke waardeproposities voor onze klanten", zegt Isil Dedeoglu, vice-president voor services en aftermarket bij Thermo King Europa, Midden-Oosten en Afrika (EMEA). “Dankzij de samenwerking met een belangrijke speler in de sector als ZF kan Thermo King een totaalleverancier worden voor klanten die hun operationele efficiëntie willen maximaliseren door hun trailervloot te digitaliseren. Deze samenwerking zal onze klanten nog eenvoudiger en dieper inzicht geven in hun wagenpark en de informatie die ze nodig hebben om hun uptime en betrouwbaarheid verder te verbeteren." 

"We zijn heel blij dat Thermo King ZF-technologie gebruikt om zijn aanbod aan zijn klanten verder te versterken", aldus Hjalmar Van Raemdonck, hoofd Digital Systems Solutions bij de Commercial Vehicle Solutions-divisie van ZF. “Voor ZF helpen vertrouwde industriële samenwerkingen, waaronder die met Thermo King, unieke schaalbare waarde te creëren voor een breder scala aan klanten en zijn ze essentieel voor de strategie van ZF met betrekking tot SCALAR, ons Fleet Orchestration-platform."   

Met het nieuwe aanbod kunnen klanten zowel droge als gekoelde wagenparken met Thermo King-koelunits op afstand monitoren en toegang krijgen tot alle geïntegreerde opleggergegevens via het Thermo King TracKing™-platform. 

Thermo King zal het nieuwe SCALAR Fleet Orchestration-platform van ZF in al zijn telematicaoplossingen voor opleggers gebruiken om gegevens van ZF en alle andere merken oplegger-EBS-systemen (EBS = Electronic Braking Systems) en bandenspanningscontrolesystemen (TPMS - Tyre Pressure Monitoring Systems) te importeren. Met deze nieuwe functie kunnen klanten van Thermo King TracKing™ gebruikmaken van multi-brand-EBS-, kilometerteller-, aslast- en TPMS-gegevens en zo de inzetbaarheid, het onderhoud en de brandstofefficiëntie van hun opleggers verder optimaliseren. Met gemakkelijke toegang tot uitgebreide informatie over de status van hun gekoelde opleggers via TracKing™ kunnen klanten handelen en reageren om efficiënter te werken, ongeplande stilstand te voorkomen, het brandstofverbruik te verminderen en duurzamer transport te creëren.

 

Deze nieuwe digitale oplossing zal wagenparken ook ondersteunen bij het voldoen aan Verordening nr. 141 van de Economische Commissie voor Europa van de Verenigde Naties (VN/ECE), die vereist dat alle nieuw geregistreerde opleggers vanaf juli 2024 moeten zijn uitgerust met TPMS.

DEEL HET