Heiwo met Draco chassis voor Burgers

Een serie van 30 opleggers voor winkeldistributie van Jumbo laat zien hoe de Nederlandse carrosseriebouw wereld samenwerkt. Het gaat namelijk om Burgers trailers die door Heiwo gebouwd zijn op Draco chassis.

De Draco chassis zijn voorzien van het eigen Draco stuursysteem met twee stangen besturing en een breed wielspoor. Dit zorgt voor een grote stabiliteit en dankzij de stangenbesturing voor weinig onderhoud. Op deze chassis zijn door Heiwo geïsoleerde carrosserieën gebouwd met een verbeterd schuim dat zorgt voor een 10% hogere isolerende werking. 

Verder zijn er vier- delige harmonicadeuren gemonteerd die ook in krappe ruimtes te openen zijn. Een Bär achtersluitende laadklep heeft een platform van 2360 mm. Verder zijn zowel de laadklep als de vloer voorzien van een geluiddempende laag voor de PIEK normen. De koeling wordt verzorgd door Carrier Vector duo-temp machines. Om verschillende temperatuur zones te creëren zijn er twee verschuifbare tussenschotten aanwezig. 

Het interieur van de opleggers is voorzien van twee rijen bindrails in de zijwanden en een extra strip voor bescherming tegen de rolcontainers. De achterspiegel van de trailers is afgewerkt in RVS voor een langdurig fraai uiterlijk.

DEEL HET