BesteBak XL op MAN TGL voor Koopman TransMission

Karohf heeft een Bestebak XL Light gemonteerd op een nieuwe MAN TGL van Koopman Transmission. Deze lichtgewicht laadbak is vervaardigd uit hoogwaardige gerecyclede thermoplastische composiet panelen.

Tot nu toe werd de Bestebak van Karhof uitsluitend op 3,5 tons bestelwagens gebouwd maar met de XL versie is nu ook de opbouw op truckchassis mogelijk. De laadbakken worden geleverd tot een lengte van 8 meter voor 7,5 en 12 tons bakwagens.

Karhof ziet grote mogelijkheden voor dit segment door de toenemende elektrificatie. Trucks worden daardoor zwaarder, en gewichtsbesparing is dan belangrijk om een hoog laadvermogen te kunnen blijven realiseren. De toepassing van de Bestebal XL Light met een eigen gewicht van 1500 kilo betekent een gewichtsbesparing van 900 kilo. Dat resulteert in een 23% hoger laadvermogen en een grotere actieradius door het lagere eigen gewicht.

De opbouw is geheel opgebouwd uit kunststof panelen met een zelfdragende vloer van 70mm met een slijtvaste toplaag. De verbinding tussen de wanden en de vloer wordt gemaakt door een aluminium profiel. De Karhof Bestebak XL wordt niet gespoten, maar volledig gewrapt. Dat zorgt voor een fraai uiterlijk zonder de milieu nadelen van spuiten. 

De Bestebak XL voor Koopman TransMission is voorzien van een 1500 kilo Dhollandia laadklep en een zijdeur met een ergonomische, uitklapbare instaptrede.

DEEL HET