Imbema gaat Noviplast dakspoilers voeren

Imbema gaat in Nederland de range Noviplast dakspoilers voor bestelwagens met een bakwagenopbouw voeren. Het Franse Noviplast onderscheidt zich doordat ze nagenoeg voor elk type en merk bedrijfsauto een groot aantal dakspoilers heeft. Daarmee kan, volgens de producent, een brandstofbesparing tot 17 procent behaald worden.

Noviplast was in 1984 een van de eerste toeleveranciers voor de auto-industrie die zag dat je met de juiste aerodynamische aanpassingen op een bedrijfswagen, heel veel brandstof kan besparen. Dat besef was in die jaren al wel doorgedrongen bij de truckindustrie, maar de transporteur moest er nog aan wennen. En in de wereld van lichte bedrijfswagens speelde aerodynamica helemaal nog niet. Dat is inmiddels wel anders. En het gebruik van dakspoilers wordt de komende jaren nóg belangrijker. Er komen steeds meer elektrische bakwagens, waarbij aerodynamica vanwege de actieradius en de zwaarte van het batterijenpakket een belangrijke rol speelt.

Een dakspoiler verbetert de aerodynamica en daarmee de actieradius

Noviplast is helemaal klaar voor deze ontwikkeling. Als pionier en marktleider in Frankrijk bouwt het merk een zeer effectief product. Het bedrijf levert voor elk merk en type lichte bedrijfswagen een speciaal op maat gemaakte spoiler. Die door dat maatwerk snel en dus kosteneffectief te monteren is. Bovendien levert Noviplast per bedrijfswagen meerdere typen, zodat er altijd een model spoiler is, die past bij de opbouw of zich keurig om de eventueel aanwezige koelmachine laat plaatsen. 

Noviplast spoilers zijn vervaardigd van hoogwaardig lichtgewicht polyester dat standaard in de RAL kleur wit van het merk wordt geleverd. Noviplast ontwikkelt en produceert alles in eigen huis, in de fabriek even ten noordoosten van Nevers aan de Loire. Daar verlaten jaarlijks een 15.000 dakspoilers de poort. Noviplast heeft behalve oplossingen voor alle mainstream merken, ook spoilers voor bijvoorbeeld Maxus, Hyundai, Mitsubishi en Isuzu. 

Imbema, zelf producent en groothandel van een zeer brede range producten voor bedrijfsvoertuigen, koos voor Noviplast vanwege de kwaliteit, snelle montage en lange levensduur van hun producten. “Dat sluit naadloos aan bij ons streven om voor elke toepassing en elke beurs een hoogwaardige constructie- of beveiligingsoplossing voor bedrijfsvoertuigen te bieden. Dakspoilers ontbraken nog in ons gamma. Met de producten van Noviplast leveren wij onze klanten een stukje fullfillment. Het geeft hen de mogelijkheid om alle opbouwonderdelen voor de carrosserie nog beter via één aanspreekpunt en één telefoonnummer te regelen”, aldus Imbema marketing manager Frits Ranke.

DEEL HET