Cargobull Telematics

Schmitz Cargobull gaat verder dan alleen het bouwen van trailers. Met het Cargobull Telematics-systeem biedt Schmitz de mogelijkheid om getrokken materieel te volgen en te bewaken. De data is uit te lezen door de chauffeur, de eigenaar van de trailer en door bijvoorbeeld de verlader.

Via GSM-communicatie wordt er doorgegeven of de oplegger aan- of afgekoppeld is, de deuren open gaan en over de temperaturen in de laadruimte. De CTU-unit kan op iedere gewenste oplegger geïnstalleerd worden, dus ook op Retrofit en andere merken opleggers. Het systeem werd door Schmitz ontwikkeld in samenwerking met T-Systems en Bosch.

Door de uitbreiding van de EU en de versmelting van de Europese en Aziatische markten groeit de vraag naar internationale goederen. Daardoor stijgt de vraag naar transport van alle mogelijke soorten halffabricaten, omdat een steeds groter aantal bedrijven - toeleveranciers - betrokken is bij de productie van een product.

Voordelige en kwalitatief hoogwaardige transportdiensten worden steeds belangrijker en zijn mede bepalend in de concurrentiestrijd.

Alleen met behulp van gedifferentieerde informatietechnieken kan aan de hoge eisen worden voldaan - deze zijn samengevat onder de term 'telematica'. Zij variëren van satelliet ondersteunde verkeersnavigatiesystemen tot mobiele datacommunicatie. Transparantie van de transportketen door continu beschikbare informatie voor de chauffeur, de vervoersonderneming en de klant is daarbij van doorslaggevend belang. 

Schmitz Cargobull Telematics informeert u over alles wat rondom en met uw trailer gebeurt.

 

Cargobull Telematics
Campagneweg 34A
4761 RM Zevenbergen
Nederland
T. +31 (0)168 33 11 99
F.: +31 (0)168 331198