Zestig Thermo King koelmachines voor PNO Nederland

PNO Nederland, de Deense trailerverhuurder die begin dit jaar de Nederlandse markt op kwam, heeft onlangs zestig Thermo King koelmachines aangeschaft.

In Nederland beschikt PNO over een jonge, uitgebreide vloot bestaande uit onder andere containerchassis, schuifzeilopleggers, gesloten box opleggers en koeltrailers. Dit laatste segment bestaat uit single- en multitemp koeltrailers, voorzien van SLXi-300 en SLXi-Spectrum koelunits van Thermo King. Daarvan werden er dit jaar zestig stuks aangeschaft.

Alle PNO koeltrailers zijn uitgerust met een temperatuurregistratieprinter, zodat er altijd toegang is tot de temperatuurontwikkeling in de oplegger. De nieuwe generatie Thermo King SLXi motoren zijn standaard uitgerust met de Thermo King BlueBox met daarin onder andere het Thermo King TracKing systeem. Klanten van PNO hebben de mogelijkheid deze te activeren om zo real time inzicht te krijgen in hun koudeketen.

Pharma

De koeltrailervloot van PNO bestaat daarnaast ook uit Pharma gecertificeerde opleggers die voldoen aan de GDP richtlijn. Door dit brede aanbod speelt PNO ook in dit segment in op klantspecifieke wensen en behoeften. “Bij de aanschaf van nieuwe koeltrailers bekijken we meerdere aspecten”, licht Martijn van Rijswijck toe. “De trailer moet voldoen aan de huidig geldende eisen die gesteld worden aan geconditioneerd transport, maar vooral ook de verantwoordelijkheid richting een beter milieu speelt voor ons een belangrijke rol. Nieuwe technieken en betere isolatiewaarden houden direct verband met minder verbruik van fossiele brandstoffen en zijn dus minder belastend voor het milieu. Daarnaast is maatschappelijk verantwoord ondernemen een kernbegrip binnen onze organisatie. Dit verlangen we ook van onze leveranciers. We moeten allemaal bijdragen aan een schonere en betere toekomst. Dit kunnen we veel beter en efficiënter als we hierin samenwerken.”

Service en onderhoud

PNO Scandinavië heeft een lange historie met Thermo King, het hele pakket speelt hierin een belangrijke rol waaronder een betrouwbaar servicenetwerk, kwaliteit en een Europese dekking. Martijn van Rijswijck: “We onderhouden onze koelmachines alleen bij officiële Thermo King werkplaatsen of officiële dealers om er zeker van te zijn dat de koelmachines volgens de eisen worden onderhouden zodat stilstand zo veel mogelijk wordt voorkomen. We zijn een betrouwbare partner en doen er dan ook alles aan de betrouwbaarheid van ons wagenpark zo hoog mogelijk te houden. Daarnaast speelt goed onderhoud mee bij de verkoop van gebruikte trailers. Een jong, gebruikte PNO trailer heeft een goede naam in de second hand markt die we graag hoog willen houden.”

Martijn van Rijswijck is vooral te spreken over het service- en onderhoudsnetwerk van Thermo King binnen Europa, maar vooral ook binnen Nederland. “Op de juiste plaatsen bij de logistieke hotspots is in Nederland een Thermo King Transportkoeling servicestation te vinden. Dit is belangrijk omdat daar al het verkeer centraliseert en zo kan de klant met zo weinig mogelijk aanrijkilometers en stilstand worden doorverwezen naar de juiste Thermo King servicewerkplaats. We doen er alles aan om de doorlooptijd van het onderhoud te minimaliseren. Hierbij is goed contact met de juiste mensen in de werkplaats essentieel als ook een goede planning. De planning en aansturing van het onderhoud gebeurt vanuit ons depot in Venlo. We maken hierbij gebruik van ons platform om de mensen juist en op tijd te informeren. In nauwe samenwerking met de klant wordt materieel ingepland voor onderhoud en de jaarlijkse CFK keuring. We bieden hierbij totale ontzorging zodat de klant zich kan focussen op zijn kernactiviteit.”

DEEL HET

Meer over...