Verlaagde oprijbak voor Volvo FM van Veldhuizen

Veldhuizen Wagenbouw heeft een verlaagde oprij-laadbak ontwikkeld voor de Volvo FM. De basisauto is een volledig luchtgeveerde Volvo FM 6x2 met een chassishoogte van 88 cm. Het chassis is extra versterkt door middel van platen 'Domex' staal om een laag, maar sterk geheel te kunnen garanderen.

Door de Domex platen zijn doorlopende dwarsliggers gemonteerd welke geschoord zijn aan het hoofdchassis. Hierdoor is de opbouw zeer geschikt voor ladingen die aan de buitenzijde van de laadbak hun druk uitoefenen. Zware machines en wielvoertuigen worden immers gedragen door de wielen die aan de uiteinden van de as gemonteerd zijn. Dit stelt hoge eisen aan de sterkte van de laadbak.

De laadvloerhoogte is 1 meter. Voor een extra kleine oprijhoek gaan de luchtveren aan de voorzijde naar boven en achter naar beneden. De achterzijde van de laadvloer zakt dan naar een hoogte van slechts 58 cm. In combinatie met oprijgoten van 2,50 m wordt de oprijhoek slechts 13°. Bijzonder aan deze opbouw is een vangmuil van ø 40 mm en een kogelkoppeling van ø 50 mm.

De eerste Volvo met dit type oprijbak van Veldhuizen Wagenbouw werd geleverd aan Verhartgroen.nl. Het Volvo truckchassis werd geleverd door Van Dijk Trucks Woerden.

DEEL HET