Tien Krone Paper-Liners met Joloda voor Vortex

Logistiek dienstverlener Vortex Logistics uit Nijmegen heeft de opleggervloot uitgebreid met tien Krone Paper-Liner trailers die zijn voorzien van een Joloda-systeem. Middels dit systeem kunnen grote rollen veilig en eenvoudig gelost worden.

Vortex Logistics zocht naar een oplossing voor het snel en veilig lossen van grote papierrollen. Het bedrijf was al bekend met de trailers van Krone en zag hier een mogelijkheid om de speciaal voor papiertransport bedoelde Paper Liner in te zetten voor bestaand werk.

"De robuustheid van Krone opleggers sprak ons aan. Trailers van Krone hebben zich al eerder bewezen in onze vloot. We hebben deze trailers besteld met de stevigste bodem die Krone kan leveren. Verder is er sprake van anti-insnij zeilen, voldoen de trailers aan de strengste Duitse ladingzekeringsnorm (Code XL) en zijn ze voorzien van een handig en snel lossysteem, waar chauffeurs naar alle tevredenheid mee werken", zegt operationeel directeur Roel Kasbergen. Vortex heeft in de trailer op vaste plekken spanbanden aangebracht, om het vastzetten, zekeren en weer losmaken, efficiënter te laten verlopen. Voor de robuuste vloer werd gekozen omdat in sommige gevallen een complete heftruck geladen met een papierrol de trailer in moet rijden om veilig en efficiënt te kunnen laden. Het vervoer van papierrollen is een specialiteit van Vortex, dat hierop een groot deel van de trailervloot heeft afgestemd.  De trailers zijn ook nog voorzien van een schuifdak.  Verder staan de trailers op Krone-assen en zijn ze voorzien van trommelremmen. Het onderhoud is uitbesteed aan een gespecialiseerd trailerservicebedrijf, die de trailers twee keer per jaar binnenhaalt voor een controle.

Trainen

"We trainen chauffeurs om met dit type trailer en lading zo efficiënt en veilig mogelijk te kunnen werken", zegt Kasbergen. "De oplossing van Joloda is precies wat we zochten. De papierrollen zijn zwaar, maar moeten wel snel, veilig en onbeschadigd bij de klanten worden afgeleverd. Het Joloda-systeem heeft zich de afgelopen jaren bewezen. Klanten zijn tevreden met deze werkwijze en de chauffeurs vinden het mooi werk", aldus Kasbergen.

Vortex

Vortex Logistics is een internationaal opererende dienstverlener die vanuit Nijmegen nationale en internationale transporten organiseert voor een grote groep klanten met uiteenlopende disciplines. Het bedrijf maakt deel uit van een groep waarin zich ook De Klok Logistics en Van Vliet Transport Vianen bevinden. Laatstgenoemde bedrijven leggen zich toe op nationale distributie, terwijl Vortex Logistics voornamelijk grensoverschrijdend werk doet. Met de uitbreiding van deze 10 Krone trailers beschikken de bedrijven over een vloot van300 trailers, 350 trekkende eenheden, 110.000 m2 warehouse en wordt een omzet behaald van ruim 70 miljoen euro per jaar.

 

DEEL HET

Meer over...