Thermo King 'connect' bakwagenkoelingen

Thermo King breidt de Blue Box connectiviteitsdiensten uit naar de machines die opgebouwd worden op bakwagens, de zogeheten T-Serie.

Als onderdeel van het Thermo King TracKing telematica-aanbod is het TK BlueBox-communicatieapparaat toegankelijk via het TracKing-webportaal of via de TK Reefer en TK Notify mobiele apps op een smartphone of Bluetooth-apparaat. Hierdoor kunnen wagenparkbeheerders en chauffeurs op afstand toegang krijgen tot belangrijke data en realtime meldingen ontvangen, om zeker te weten dat de lading te allen tijde beschermd is en de unit zo efficiënt mogelijk functioneert. Chauffeurs kunnen de temperatuur van de lading en de koelunit controleren. Dit is ook mogelijk wanneer ze niet in het voertuig zitten, bijvoorbeeld tijdens leveringen of wanneer ze pauze hebben. 

Het BlueBox-communicatieapparaat en de Bluetooth-connectiviteit bieden volgens Thermo King volledige, 24/7 zichtbaarheid van de unit en de beladingstoestand:Het Bluebox-telematicasysteem wordt op afstand geopend via de gratis  Reefer-app op een smartphone of ander apparaat met Bluetooth. Hierdoor kan de unit in realtime bestuurd worden en zijn kritieke data altijd beschikbaar. Zo is men ervan verzekerd dat de lading optimaal beschermd is.

Dankzij Bluetooth kunnen gebruikers binnen een bepaald bereik instellingen op afstand beheren, zoals ontdooien, pre-trip, instelpuntregeling en aanvullende instellingen van de bedrijfsmodus.

Door middel van een internetverbinding, dat onderdeel is van het Thermo King TracKing-pakket, kan de unit vanuit de hele wereld worden bereikt en bestuurd, aldus Thermo King. 

DEEL HET