Opklapbare stootbalk voor asfaltkippers

Veldhuizen Wagenbouw heeft een pneumatisch opklapbare stootbalk ontwikkeld voor asfaltkippers. De regelgeving voor onderrijbeveiliging wordt strenger en met deze oplossing is eenvoudig aan de nieuwe wettelijke eisen te voldoen.

Bij het lossen van asfalt in asfalteermachines is het onmogelijk om een stootbalk achter de truck te hebben. De machine rijdt tegen de achterwielen aan en daar is dus geen plek voor een stootbalk. Toch is die verplicht. Tot 2014 was de vermelding ‘asfalt kipper’ op het kenteken voldoende om het hele jaar zonder stootbalk te rijden, ook al werd er zand vervoerd. Vanaf 2014 is de vermelding op het kenteken gewijzigd in ‘kipper’ en sindsdien geldt de vrijstelling van de stootbalk officieel alleen als er asfalt gereden wordt. Dat betekent dus dat er veelvuldig gesleuteld moet worden, iets wat in de praktijk niet altijd gebeurde.

Met de nieuw ontwikkelde stootbalk is wordt er keurig aan alle eisen voldaan. Als er gelost moet worden voor de asfaltmachine dan is een druk op de knop voldoende om de bumper omhoog te klappen. Simpel en doeltreffend, en hiermee is er uitstekend te leven met de gewijzigde wetgeving.

Dit is belangrijk, want bij een ongeval kan de eigenaar van het voertuig aansprakelijk gesteld worden als er letsel optreed als er een auto onder rijdt. Deze oplossing is aanstaande vrijdag en zaterdag te zien tijdens het Arocs Event in Veghel.

DEEL HET

Meer over...

Video's van Opklapbare stootbalk voor asfaltkippers

  • Video bij:Opklapbare stootbalk voor asfaltkippers