Officieel: Tirsan/Talson neemt Van Eck Beesd over

Vorige week wisten we al te melden dat Tirsan in een vergevorderd stadium was met de overname van Van Eck Beesd. Inmiddels is de overname officieel bekend gemaakt door curator mr. Cees Klomp van Bierman Advocaten uit Tiel. 

De curator meldt dat de productie en de know how op het gebied van de productie voor Nederland behouden blijven. De activiteiten worden voortgezet in een nieuwe onderneming met de naam Van Eck Trailers BV. Daarbij blijft de naam Van Eck, al sinds 1912 een begrip in transportland, bestaan. De werkgelegenheid van de 55 medewerkers blijft nagenoeg behouden. Wat dat 'nagenoeg' exact inhoud is nog niet duidelijk.

Van Eck Trailers BV gaat werken onder de vleugels van Tirsan bedrijf Talson uit Venlo. Ook die Nederlandse trailerbouwer werd overgenomen door de Turkse Tirsan organisatie. Op de markt voor luchtvracht trailers zijn Talson en Van Eck altijd concurrerend geweest. Of de overname gevolgen heeft voor de wijze waarop de markt benaderd wordt is nog niet bekend maar de curator roemt de expertise van Van Eck op het gebied van custom made transportvoertuigen en de toonaangevende positie op het gebied van dubbeldekkers en luchtvrachttrailers. 

DEEL HET

Meer over...