Nieuw, modulair remsysteem van Wabco

Wabco liet op de IAA een nieuw remsysteem zien dat volgens deze leverancier geschikt is voor trailertypen uit alle delen van de wereld. De clou zit hem in een vereenvoudigde koppeling tussen het iABS en iEBS. Met dit systeem kan in alle landen van de wereld een typegoedkeuring gerealiseerd worden, zegt Wabco. Bovendien sluit het nieuwe platform beter aan op het Intelligent Trailer Program, zegt Wabco.

Wabco beseft dat er niet zoveel wereldwijd opererende trailerfabrikanten zijn, alleen het Chinese  CIMC opereert op meerdere continenten met verschillende merken. Tijdens de presentatie in Hannover gebruikte Wabco deze trailerbouwer ook als voorbeeld.

Aan de basis van deze manoeuvre staat een nieuw fleetmanagement systeem waarmee ook de trailer 'connected' kan worden met het 'internet of things', en dat is natuurlijk een mooie stap vooruit in de trailertechniek en in het universeel geschikt maken van 'connected' techniek. Wabco zegt dat het voorop wil lopen in net regisseren van de datastroom, die voortkomt uit Apps, cloudbased services en vanuit de trailer zelf en die overzichtelijk voor de fleetmanager in kaart te willen brengen. Meer transparantie in die gegevensstroom zal volgens Wabco leiden tot lagere operationele kosten. 

DEEL HET