Lamberet SR2 Greenliner voor Adri&Zn Yerseke

Visgroothandel van vis- schelp- en schaaldieren Adri & Zoon zet een nieuwe Lamberet koel/vriestrailer in voor het vervoer van vis, schelp- en schaaldieren. De oplegger werd in goed overleg volledig naar de behoefte van de klant en het type transport samengesteld. 

Veiligheid voorop

Om zowel de veiligheid van de chauffeur, maar ook andere weggebruikers te borgen bij het rijden en laden en lossen, is het voertuig voorzien van de kenmerkende Lamberet Safelights (bovenbalk-ledverlichting). Hierin zijn knipperlichten, toplampen, remlichten en in het midden werklampen gemonteerd, die het laadklepplateau bij het laden en lossen verlichten. Om bij het laden en lossen ook achterop komend verkeer te waarschuwen, zijn op de lichtbakken led-flitslampen gemonteerd. Om ladingdiefstal en ongewenste passagiers te weren is er een Lamberet-achterdeurslot over de sluitnokken gemonteerd. De gepatenteerde deurvangers houden de deur altijd in geopende stand.

Werkgemak

Om het laden en lossen veilig en makkelijk uit te kunnen voeren, zijn in de zijwand op twee hoogtes RVS semi geïntegreerde bindrails gemonteerd. De vloer is uitgevoerd in aluminium die rondom aan de stootlijsten is afgelast. Aan de achterzijde zijn de afwaterpunten aangesloten op een slang en afsluiter, zodat het lekwater tijdens het rijden niet op de weg terecht komt. De laadklep is een extra lang plateau, namelijk 2000 mm. De koelmachine is vanuit de cabine te bedienen. 

Vele opties

De achterdeuren zijn volledig vlak. Dit is niet alleen een fraai gezicht, maar creëert ook 40mm meer inwendige binnenruimte. Samen met de achterdeuren die 270 graden scharnieren en 160 mm van het achterkader wegdraaien, is dit een zeer robuust systeem. De achterdeuren worden in geopende stand vastgehouden door de gepatenteerde deurvasthouders. De versterkte aandock-constructie met zware rollen en afschoring naar het chassis toe zijn bij Lamberet standaard.

De oplegger is voorzien van een Carrier Vector 19 HE Multi-temp. Deze machine wordt gevoed door de 240 liter aluminium brandstoftank, meegeleverd door Lamberet. De tank is voorzien van twee vulopeningen, tankmeter en antidiefstalkorven. De Lamberet oplegger werd geleverd door Carrosserie Elenbaas.

DEEL HET