Kamag K25H modules voor Van Riel

M.J. van Riel heeft geïnvesteerd in een aantal modulaire platformwagens van Scheuerle Kamag in gebruik genomen. Deze modules kunnen zowel getrokken worden als zelfstandig rijden als SPMT.

De Kamag K25 H kan op verschillende manieren gebruikt worden. De meest voor de hand liggende combinaties zijn als SPMT - eventueel met meerdere modules gekoppeld -, als trailer met een hydraulische nek of als getrokken module. Omdat de aandrijving van de assen uitgeschakeld kan worden is het mogelijk om tot 80 km/uur te rijden.

Wanneer de K25 H als trailer gebruikt wordt, dan kan de PowerBooster automatisch de aandrijving inschakelen als de snelheid daalt naar minder dan 14 km/uur. De 18 aslijnen van M.J. van Riel hebben een netto laadvermogen van meer dan 700 ton. Bij transporten van deze omvang komt het regelmatig voor, dat meerdere trekkers moeten worden ingezet om een helling te nemen. De PowerBooster uitvoering spaart bij zware transporten zeker één en soms wel twee trekkers uit. Tot voor kort werden modules op een oplegger naar de laadplaats gebracht en na de klus weer op een trailer terug naar huis. De K25 H kan achter een trekker in het normale verkeer worden vervoerd naar de locatie waar geladen wordt. Dit levert een enorme besparing op. In de totale order heeft Van Riel 18 aslijnen, een hydraulische nek en twee 150-ton draaischamels besteld bij Kamag. In het modulaire systeem bestaat ook de mogelijkheid om een diepbed tussen de modules te monteren.

Onlangs werden de modules al ingezet voor het transport van ruim 300 ton wegende machinedelen in Tilburg. De route ging over slechts 150 meter naar de haven waar een binnenvaartschip de lading aan boord nam. M.J. van Riel beschikt over eigen kranen en exceptioneel transport materieel zoals trekkers en dieplader. De nieuwe modulaire platformwagens vormen dan ook een mooie aanvulling van het machinepark.

DEEL HET