Heiwo combi's met Frigoblock voor Fatrans

Heiwo heeft voor Fatrans twee nieuwe combi's afgeleverd met Frigoblock transportkoeling. Fatrans is momenteel bezig met een verjonging van het wagenpark en zet daarvoor in op Frigoblock koeling van het type EK13L. Deze elektrische transportkoeling wordt gevoed door een door de DAF motor aangedreven generator.

Marco Stricker van Fatrans: “De wagens zijn voorzien van de nieuwste ontwikkelingen. De combi’s zijn uitgerust met de EK13L koelmachine van Frigoblock waarvan de aandrijving geschiedt door middel van een generator die gekoppeld is aan de schone Euro 6 motor. Naast deze twee combi's zijn er ook vijf nieuwe trekkers aangeschaft die ook worden uitgerust met een generator. Daarmee kunnen straks de Thermo King SLXi Hybrid trailer units worden aangedreven. Door deze toepassing wordt de uitstoot van C02 teruggedrongen, doordat de koelmotor geen gebruik hoeft te maken van de dieselmotor.”  

Alles draait bij Fatrans om vers en supervers. De bedrijfsvoering is hier compleet op ingericht. “Strak plannen en stipt leveren staan bij ons hoog in het vaandel”, vertelt Marco Stricker facilitair manager bij Fatrans. “Fatrans heeft een groot retailnetwerk in Nederland, België en Duitsland op het gebied van gekoeld transport. Het wagenpark van Fatrans, voornamelijk DAF en Volvo, bestaat uit 45 trekkende eenheden waarvan 7 combi’s en 38 trekkers en een 50-tal trailers.”

Fatrans is gestart voor het eigen vervoer van AGF-producten uit de eigen handelsbedrijven. Sinds 1986 is echter al de stap gezet naar het vormen van een volwaardig transportbedrijf dat inmiddels is uitgegroeid tot een gedegen logistieke speler op het gebied van nationaal en internationaal transport van food en food-gerelateerde producten voor zowel de Fatels Food Group als diverse gerenommeerde klanten. Wat betreft de toekomst richt Fatrans zich op uitbreiding van de huidige activiteiten en het netwerk en het continu verduurzamen van de logistieke diensten.

DEEL HET