'Elektrische' trailerassen van SAF Holland

SAF Holland heeft twee trailerassen ontwikkeld die elektriciteit genereren en recupereren. Het verschil tussen de twee assen is dat de ene bedoeld is voor een stand-alone energiegarantie voor een koeltrailer, terwijl de andere is bedoeld om de trekker te ondersteunen en zo het brandstofverbruik te verlagen.

De SAF TRAkr is een traileras die is voorzien van een hoog voltaïsche generatormodule van 400 Volt. Daarmee wordt elektriciteit opgewekt om met name koelmotoren van energie te voorzien. Daardoor gaan zulke machines langer mee, wordt geluid gereduceerd en het brandstofverbruik van koelmachines verlaagd.

De TRAKe as heeft een elektromotor met een maximum vermogen van 147 kW die de trekker kan ondersteunen. Volgens SAF komt zo'n as de stabiliteit van de combinatie ten goede en wordt het brandstofverbruik van de trekker verlaagd.  

Modulair

Beide assen hebben een modulair ontwerp en zijn uitgerust met standaard interfaces. Daardoor verwacht SAF dat deze assen aan elke klantwens kunnen voldoen. Behalve met verschillende elektrische modules, zijn deze assen leverbaar met 19,5 of 22,5 inch wielen, schijf- of trommelremmen, verschillende veersystemen en verschillende aansluitingen voor bijvoorbeeld enkele of dubbele montage.

Het is nog niet bekend wanneer deze assen in ons land leverbaar worden.

DEEL HET