Double deck 45 Ft containers voor Nico Mooij

Mooij Forwarding & Logistics zet sinds kort 18 45Ft containers in voor multi modaal vervoer. Bijzonder is dat deze containers voorzien zijn van een double deck systeem waardoor de beladingsgraad belangrijk toeneemt.

Nico Mooij houdt zich bezig met dagelijkse diensten tussen Nederland en allerlei bestemmingen in Oost- en West Europa. Tot nu toe werden er op die trajecten volume opleggers ingezet met dubbele laadvloeren. Met de nieuwe 45Ft containers is het mogelijk om veel van die trajecten te bereiken via rail- shortseavaart of binnenvaart, zonder dat er een verlies is aan palletplaatsen per unit.

De containers hebben een inwendige hoogte van 298 cm. Doordat de verticale profielen in de zijwanden instelbaar zijn in hoogte kan de tweede laadvloer op iedere gewenste hoogte worden gemonteerd. Hierdoor heeft een 45Ft container nu een capaciteit van 66 Europallets of 54 blokpallets.

Mooij verwacht een besparing tussen de 25 en 35% te kunnen realiseren door de inzet van de containers. De verwachting is dat het aantal containers en routes binnen afzienbare tijd zal groeien.

DEEL HET