Curator Van Eck verwacht weer een stijgende lijn

Trailerbouwer Van Eck kampte volgens het bericht van de curator de afgelopen tijd met liquiditeitsproblemen en moest daardoor de productie sterk inkrimpen. Dat bleek de voorbode van een faillissement. Enkele jaren geleden had het Gelderse bedrijf nog ruim 150 werknemers, kort voor het faillissement nog zo'n 65.

Door de overname door Talson en Tirsan kunnen zo'n vijftig werknemers aan het werk blijven, zegt de curator. Hij verwacht dat onder de vleugels van het kapitaalkrachtige Turkse bedrijf Van Eck de productie weer snel kan opvoeren. Het aantal medewerkers zal volgens hem ook weer snel toenemen. 'De productie kan in Nederland blijven en er komt een sterkere focus op onderhoud en service te liggen.'

Zestien partijen

Zo'n zestien partijen hadden serieuze interesse voor een doorstart/overname van Van Eck. Een groot aantal van hen heeft een bod op de Gelderse trailerbouwer uitgebracht, waaronder spelers uit Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Japan. Een niet bij name genoemde Chinese partij had vooral interesse voor het intellectueel eigendom, terwijl ook het Chinese CIMC, de grootste trailerbouwer van de wereld, interesse had. CIMC, al eigenaar van het Nederlandse Burg Industries (Pijnacker), zag uiteindelijk af van een bod.

DEEL HET

Meer over...