Compacte Pacton voor Kamermans Transport

R. Kamermans Transport uit Heenvliet heeft een nieuwe, compacte Pacton kraanoplegger in gebruik genomen. De opvallende 9,6 meter lange drie asser is voorzien van drie assen waarvan de laatste sturend is door middel van een draaikrans. De twee voorste assen zijn als liftas uitgevoerd.

De asdruk is totaal 27.000 kg en het totaal toelaatbare gewicht voor de trailer is 44.000 kg. De trailer is voorzien van een vaste Epsilon 17 ton/meter kraan die werd opgebouwd door P. Ruizeveld BV in 's-Gravendeel.

In de configuratie koos Kamermans eigenlijk voor exact dezelfde trailer als twintig jaar geleden. "Ik heb natuurlijk alles goed afgewogen en perfect op het gebruik afgestemd. Met collega's heb ik erover gesproken en natuurlijk met Pacton. Ik ben met de oude trailer langs gegaan en we hebben in Ommen alles uitgebreid doorgesproken. Alles is echt helemaal naar wens gespecificeerd. Toen ik daarna nog vragen had, zij men: dan kom je toch gewoon nog een keer met de trailer langs? Dat heb ik toen gedaan. Dat men zo de tijd voor je neemt in het aankoopproces vond ik erg prettig." 

Veiligheidskooi 

Kamermans vervoert veel rijplaten en schotten in opdracht van de firma Plaisier uit Hendrik Ido Ambacht. Daarbij komt hij veelvuldig op locaties waar Euro 6 trucks vereist zijn. Daarom kocht hij drie jaar geleden een nieuwe Volvo FMX 6x4. Het werk rondom raffinaderijen is tevens de reden waarom de nieuwe trailer voorzien is van een speciale veiligheidskooi. Op locatie kan Kamermans de trailerkraan zo vanuit een veilige omgeving bedienen. "Ik ben daar zelf mee begonnen en mijn klanten zien het graag."  

Ton lichter 

Prettig verrast was Kamermans door de lichte uitvoering van de nieuwe trailer; zo'n 1.000 kg lichter dan de voorgaande. In het gebruik werd de ondernemer eveneens verrast. "Volgens mij heb ik de kortste drieassige trailer in Nederland op kenteken. In het gebruik is dat super flexibel. De oude trailer was een 'meeloper' en de nieuwe is gedwongen gestuurd op de achteras. Daardoor is achteruit indraaien heel strak mogelijk. Je kunt echt heel kort insturen. Als ik achteruit indraai, blijft de trekker gewoon in het spoor van de trailer. Een klein tikkie en hij draait er zo in. Bizar gewoon."

Kika

Een bedrijfsnaam moet je zoeken op de truck en trailer van Kamermans, maar het Kika-logo, het gironummer 8118 en het webadres zijn rondom opvallend vertegenwoordigd. Al zo'n tien jaar probeert hij zo fondsen te werven voor het goede doel. "Liever heb ik dat men Kika ziet, dan mijn naam. Mijn opdrachtgevers kennen mijn naam wel. Ze weten wel dat ik mijn werk goed doe", zegt Kamermans, die overigens ook geen website heeft voor zijn bedrijf, nuchter. "De eigenaar van het bedrijf dat de spatlappen maakt heeft ook deze spatlap weer naar mijn ontwerp gemaakt. Ook zij doen dit voor het goede doel." Eerder werden er ook - inmiddels onder verzamelaars zeer populaire - WSI-truckmodellen verkocht van de truck van Kamermans met Kika-reclame. Ook de winst daarvan ging naar het kankerfonds. "Het is jammer dat men de FMX niet kent in de truckmodellenwereld, anders kon men er nog ééntje maken."

 

 

DEEL HET