Bijpassende Schmitz-koeler voor William Boekema

Eigen rijder William Boekema uit het Friese Wartena heeft bij Bouwheer een speciale koeltrailer van Schmitz laten opbouwen. De koeltrailer is in dezelfde kleuren als zijn Scania R500. Met dit span rijdt hij voornamelijk op bestemmingen in Noorwegen.

Het is de eerste keer dat William met een eigen trailer gaat rijden. “Dat ik bij Bouwheer terecht kwam, is voor mij vanzelfsprekend. Mijn vader is ook altijd klant van Bouwheer gewest en hij was goed te spreken over het bedrijf”, zegt hij. Om de voorgeschreven goed te respecteren, rijdt William in de regel drie ritten naar het hoge noorden in twee weken. “De trailer waarmee ik dit ga doen staat op winterbanden en de trekker is een drie-assige sleepasser voor maximale tractie onder alle omstandigheden. De achterste as van de trailer fungeert als naloopas, de voorste is te liften.”  

De trailer is verder uitgerust met een dikke achterbumper met vierkante lampen, een spatlap, kisten onder het chassis en een Thermo King koelmachine. Gekozen werd voor de Rotos-assen van Schmitz Carhobull. William zegt hiermee weer zeker tien jaar vooruit te kunnen.

DEEL HET