ZF en SAF strijden om Haldex

Versnellingsbakbouwer ZF, dat natuurlijk nog veel meer onderdelen en systemen produceert voor de truckindustrie,  blijkt de tweede gegadigde die Haldex wil overnemen. Naast SAF Holland, dat medio juli een bod uitbracht op alle onderdelen van de Zweedse onderdelen toeleverancier Haldex, is ZF nu ook in de race om het Zweedse bedrijf over te nemen, zeggen Duitse media. ZF is bereid om voor Haldex 461 miljoen euro neer te tellen. Het bod van SAF Holland beloopt 444 miljoen euro.

Op de website van Haldex beveelt de directie van het Zweedse bedrijf de aandeelhouders aan om in te gaan op het aanbod van ZF, dat lovende en opbeurende woorden heeft voor het personeel van Haldex. ZF zegt dat van een 'integratie' van Haldex geen sprake zal zijn, Haldex blijft ook binnen ZF een zelfstandig functionerende eenheid. ZF wil minimaal negentig procent van de aandelen van Haldex in bezit krijgen.

De manoeuvre van ZF past in het beeld van de afgelopen jaren in de automotive branche waar we zien dat de Duitse specialisten zich verbreden tot totaalleveranciers in de onderdelenwereld. 

DEEL HET