Zeeman markeert hoek van laadkleppen

Winkelketen Zeeman heeft een aantal van haar nieuwe trailers onlangs uitgerust met de zogeheten beschermhoek van MagProtect. Hiermee maakt de textiel-detaillist een stap in het beperken van het risico op bedrijfsongevallen. Door een beschermplaatje op de hoek van een laadklep te zetten, wordt de klep beter zichtbaar voor overig verkeer.

Frank Hesselmann, Hoofd Transport van Zeeman: “Om de ruim 1.250 fillialen van Zeeman in Europa te beleveren, bevinden we ons vaak in drukke winkelgebieden. Veiligheid en zichtbaarheid is daarom heel belangrijk. Zeeman heeft gekozen om de nieuwe trailers uit te voeren met de MagProtect om de zichtbaarheid van en veiligheid  rondom de laadklep te vergroten.” 

Zeeman, de nieuwste afnemer van de beschermhoek, heeft meer dan 1.250 winkels in de Benelux, Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk en Spanje. De winkels krijgen jaarlijks zo’n 70 miljoen klanten op bezoek. Vanuit het distributiecentrum in Alphen aan den Rijn worden alle winkels enkele malen per week bevoorraad. 

De kunststof beschermhoek is voorzien van een krachtige magneet en blijft daardoor volgens de leverancier altijd stevig op zijn plek zitten. Voor aluminium laadkleppen heeft MagProtect gegalvaniseerde stalen platen ontwikkeld om de werking van de magneet toe te kunnen passen. In een schroefgat variant is de hoek ook op hout aan te brengen. Het product kan op iedere constructie worden bevestigd en beschermt niet alleen tegen scherpe hoeken, maar zorgt met zijn felle kleur ook voor een duidelijke markering. De uitvinding uit IJmuiden voorkomt beschadigingen aan producten en materieel en zorgt er tevens voor dat chauffeurs en voorbijgangers zich niet verwonden. 

Door gebruik te maken van hoogwaardige, ‘custom made’ neodymium magneten vormt de beschermhoek een innovatie op het gebied van veiligheid. “Een veilige werkomgeving levert daarnaast ook geld op. De kans op schade of letsel wordt immers drastisch verminderd”, aldus directeur Chris Lindenberg van MagProtect.

MagProtect is opgericht in IJmuiden en is sinds een jaar actief met de verkoop van de magnetische beschermhoek. De productie van de beschermhoek is het afgelopen jaar verdubbeld en de innovatie wordt inmiddels in meer dan 25 landen gebruikt. Het product wordt, naast de transport- en logistieksector, ook verkocht in de staalverwerkende industrie en de bouwsector.

DEEL HET