Wielton neemt Lawrence David over

Op de IAA maakte de Poolse trailerfabrikant Wielton bekend de Britse branchegenoot Lawrence David te hebben overgenomen. Het is de zoveelste internationale uitbreiding voor Wielton.

Wielton telt 29,2 miljoen euro neer voor zijn Britse branchegenoot. Daarmee krijgen de Polen driekwart van de aandelen van Lawrence David in bezit. Naast trailers bouwt dit bedrijf ook veel carrosserieën op.

Op de thuisbasis in Polen, heeft Wielton net een fikse metamorfose achter de rug. Een KTL-installatie is afgebouwd en kan in het productieproces mee gaan draaien. Uiteindelijk hoopt Wielton zo, en met de aankoop van buitenlandse, kleinere collega-bedrijven, tot een productie van 20.000 trailers op jaarbasis te komen.  Dat is een verdubbeling in slechts een paar jaar tijd.

Eerder kocht Wielton het Duitse Langendorf, het Franse Fruehauf en twee fabrieken in Italië. Topman Mariusz Golec wil Wielton overal in Europa vertegenwoordigd zien met merken die de lokale markten aanspreken. Daarnaast ziet hij nog grote groeikansen voor Wielton zelf, met name in Oost Europa. 

DEEL HET