WEB Trailer: poedercoaten en KTL bad in één proces

Chassis van WEB Trailer worden vanaf eind mei op een buitengewoon efficiënte en grondige manier voorbereid op hun trailerleven. Pal naast de fabriek in Twist, vlakbij Coevorden, worden chassis KTL behandeld en vervolgens extra beschermd met behulp van poedercoating. Daarmee verdubbelt de verwachte levensduur.

In Twist wordt de laatste hand gelegd aan een gloednieuwe fabriek waar alles gericht is op het beschermen van nieuw geconstrueerde trailerchassis. De fabriek is een initiatief van System Trailers, dat voor velen onder ons geen onbekende is. De onbewerkte chassis worden binnen in het nieuwe gebouw gelost en volgen dan met behulp van meerdere portaalkranen, een route langs diverse hoogmoderne machines die zijn geplaatst met grote zorg voor het milieu. "Lucht en water worden waar mogelijk ververst en lucht wordt gefilterd afgevoerd. We hebben een  watertank die altijd warm is, omdat het proces zo is ingericht dat we energie over houden. We proberen steeds te recyclen waar mogelijk," zegt Ingo Wildermann die de leiding heeft over de nieuwe faciliteit.   

Twee processen

Het optimaal beschermen van trailerchassis kan op verschillende manieren. System Trailers,dat de voertuigen van WEB Trailer produceert, koos ervoor om een eigen KTL-installatie aan te leggen en om chassis nog eens aan te warmen om ze vervolgens te kunnen poedercoaten. De mate van automatisering in dit proces is enorm, met als gevolg dat er veel chassis in relatief korte tijd behandeld kunnen worden. Zoals bekend voert System Trailers productiewerk uit voor tal van trailermerken uit met name Nederland. De onderneming probeert nu met deze nieuwe fabriek die relaties met de Nederlandse trailer industrie verder te bestendigen.

Compact

De route die een trailerchassis aflegt door de fabriek van Giga Coating,  staat in het teken van een grondig en efficiënt proces. Eerst wordt er gestraald, ontzuurd, wordt er een zink fosfatering aangebracht en volgt er een grondlak bad, gevolgd door een in hoge geautomatiseerd KTL proces. Hierna volgt het poederlakproces, waarbij het chassis in een oven wordt opgewarmd.

Tempo

De nieuwe fabriek kan voor de klanten van System Trailers, zoals WEB Trailer, maximaal 50 trailerchassis per dag behandelen, wat natuurlijk een flink tempo betekent. De te behandelen chassis mogen maximaal 9 ton wegen en met  een maximale lengte tot 15,80 meter past het in de baden. De breedte mag 1,50 meter bedragen en de hoogte 2,70 m. Dit is de modernste installatie in zijn soort in Europa. Het nieuwe Giga Coating blinkt hiermee uit in productiviteit, servicegerichtheid en milieuvriendelijkheid.

Hardenberg

WEB Trailer is nu zeven jaar actief op de Nederlandse markt en heeft een brede klantenkring verworven. In Hardenberg zijn enkele speciaal op maat gebouwde trailers te zien.  Op Transport Compleet in Hardenberg is WEB Trailer te zien op standnr. 504.

DEEL HET