Walmart Canada op weg met koeltrailer van 18 meter

De grootste warenhuisketen op onze planeet, Walmart, is niet bang om iets nieuws uit te proberen wanneer het om logistiek gaat. De vestiging in Canada test een koeltrailer van zestig voet, wat neerkomt op 18 meter.

In Canada zijn ze wel gewend aan lange combinaties. Waar hier nog discussie is over de Super Eco Combi, waarbij een combinatie van 32 meter ontstaat, rijden die in Canada al langer rond. In 2012 kreeg Walmart een ontheffing om te gaan testrijden met trailers van achttien meter. Nu kan deze langere trailer legaal en structureel de weg op.

Multitemp

Walmart werkte bij de ontwikkeling van deze trailer samen met de Amerikaanse trailerbouwer Utility. Dit is van de drie grootste fabrikanten in de VS. Normaal gesproken rijden transporteurs in Noord Amerika met trailers van 53 voet, wat neer komt op 15,9 meter. Walmart heeft een trailer laten bouwen met diverse compartimenten, wat een multitemp koelmachine noodzaakt, maar zegt niet hoeveel. De hoofdreden om tot zo’n lange trailer te besluiten is om het aantal ritten te verminderen en, vermoeden we, om het nijpende chauffeurstekort het hoofd te bieden.  

DEEL HET