Wabco TX-Trailerpulse komt in juni

Wabco gaat trailerbeheerders ondersteunen met TX-Trailerpulse. Dit is een trailer volgsysteem dat ook problemen aan de trailer op afstand kan vaststellen, aldus Wabco.

Het systeem is bedacht door Transics, de Belgische IT-specialist die door Wabco werd overgenomen. Na de truck, wil Wabco ook de trailer doorlopend 'connected' maken door realtime de trailer te volgen en door daarnaast een oordeel te kunnen geven over de technische staat van de trailer.  Wabco zegt te werken aan de mogelijkheid waarbij het systeem snel door de fabrikant gemonteerd kan worden. Maar ook achteraf monteren wordt een mogelijkheid. Het maakt daarbij, zegt Wabco, niet uit om welk type trailer het gaat.

Volgens Wabco is 70% van het Europese trailerpark nu nog niet 'connected'. Bekend is dat bij de grote fabrikanten Schmitz Cargobull en Krone, juist het merendeel met de eigen telematica uitgerust wordt. Kässbohrer gaat gebruik maken van Wabco telematica.

Wabco kiest het eigen trailer-EBS (TEBS) als uitgangspunt voor het functioneren van het systeem. Dat is heel slim, want de remmen zijn een bekende kostenpost voor trailerbeheerders, naast de banden.  TX-Trailerpulse kan volgens Wabco gemakkelijk geïntegreerd worden met TX-Sky, een systeem voor trucks van het merk. Eerste systemen zijn vanaf juni beschikbaar. 

DEEL HET