W-Floor, de nieuwe laadvloer van Van de Weijer

Carrosseriebouwer Van de Weijer laat op Transport Compleet in Gorinchem een nieuwe laadvloer zien die goed past bij een kraanopbouw. Op  deze vloer kunnen zware containers vervoerd worden.

Het in eigen huis ontwikkelde vloersysteem is een zelfdragende constructie met een verlaagde opbouwhoogte. Wanneer een nieuwe truck wordt besteld, krijgt de klant steeds vaker een technische detailtekening van de truck. Op het moment dat deze technische gegevens beschikbaar zijn, kan Van de Weijer de laadvloer al klant specifiek gaan produceren. Dit zorgt voor een kortere doorlooptijd. Daarnaast kan de laadvloer apart van het chassis worden geconserveerd en daarna worden gemonteerd. Een ander bijkomend voordeel van de W-Floor is dat de originele truck-componenten gehandhaafd blijven omdat het vloersysteem op de truck gemonteerd wordt en niet geheel “ingepakt” dient te worden.  De laadvloer is voorzien van een Ponton-vloer over de volledige breedte, het resultaat is de W-Floor, aldus Van de Weijer.  

Kenmerken van de vloer zijn een hoge torsiestijfheid door over de volledige breedte een zogeheten Ponton-vloer toe te passen. Verder is er sprake van een verlaagde opbouwhoogte bij laadkranen zwaarder dan 50 ton/meter. De opbouw wordt los van het voertuig geconstrueerd en kan daardoor beter geconserveerd worden. 

De eerste W-Floor is inmiddels opgebouwd op de nieuwe truck met autolaadkraan voor Pieterse Containers. De vloer is gemonteerd op het chassis van een Scania R450 8x2 en voorzien van een laadkraan. De hardhouten vloerdelen zijn ook te gebruiken als stophout. Ook heeft Van de Weijer sjorogen, rongpotten en twist locks in de vloer geïntegreerd.

DEEL HET