VSE komt met City Steering inclusief as

Het wordt drukker in de steden en er is vraag naar relatief lichte en wendbare distributietrucks. VSE speelt met het citytrailer systeem in op deze vraag. Een wendbare citytrailer kan tenslotte bijna twee bakwagens vervangen en ook dat is voor alle betrokken partijen pure milieu- en exploitatiewinst.

Tot dusverre was VSE nog niet actief in het segment van de citytrailers. Dat betekent dat voor distributeurs de vele voordelen van VSE nieuw zijn. VSE kan een stuursysteem bieden inclusief as en asophanging voor een aantrekkelijke prijs, wat al direct een groot argument is om van dit aanbod gebruik te maken. Het systeem kent geen draaikransen of andere smeerpunten, dus deze besparing op onderhoudskosten is alvast meteen binnen. Het geheel weegt 300 kilogram lichter dan vergelijkbare systemen. Wie een citytrailer bouwt met dit systeem kan al meteen vijf tot tien centimeter inwendige laadhoogte winnen.

VSE heeft voor de nieuwe citytrailer besturing speciale software geschreven, die exact is afgestemd op de inzet van dit type trailer. Dit is belangrijk want alleen zo kan de wendbaarheid waar de citytrailer om bekend staat, optimaal gegarandeerd worden.

De besturing van VSE is gebaseerd op elektronica, waarbij de sensor bij de kingpin een centrale rol speelt. Een compacte regelunit stuurt een stuurcilinder aan, die de wielen bestuurt. VSE heeft voor deze versie de software en onderdelen zo simpel mogelijk gehouden.

 

Het systeem heeft een aantrekkelijk  besparingsperspectief. Over een periode van twaalf jaar kan de vervoerder €5.000,- besparen ten opzichte van traditionele stuursystemen wanneer hij het VSE City Steering systeem gebruikt, zegt VSE. Verder zal de planning eraan moeten wennen dat die ene, wendbare trailer bijna net zoveel meeneemt als twee bakwagens. Dit zorgt voor een enorm kostenvoordeel voor de transporteur. Daar komt ook nog bij dat vanwege de compacte inbouw, het laadvolume niet beperkt wordt. Vanwege het lage systeemgewicht, blijft het laadvermogen ook nog intact, aldus VSE.

DEEL HET