Vier lichtgewicht Elcar combi's voor Vonk & Co.

Elcar Carrosseriebouw uit Meerkerk heeft vier lichtgewicht schuifzeil combinaties afgeleverd aan Vonk & Co. uit Geldermalsen.

Elcar is bijzonder trots op het lage eigen gewicht van de combinaties van slechts 15.450 kilo. Dit betekent ten opzichte van standaard combinaties een gewichtsbesparing van ruim drie ton.

3100 kilo is de exacte besparing en dat is dus ook de hoeveelheid aan betaalde lading die er meer meegenomen kan worden. Dat is niet alleen vanuit economisch oogpunt een meerwaarde maar ook uit duurzaamheids overwegingen. Meer meenemen met dezelfde voertuigen betekent immers minder vrachtvervoer.

De combi's zijn voorzien van een TÜV certificaat voor ladingzekering code L- en XL. Deze keuring betreft de gehele opbouw, inclusief de slijtvaste vloer. Deze is opgebouwd uit aluminium plankprofielen met anti-slip ribbel profielen. Deze ribbel is uitermate slijtvast en werkt ook na jaren intensief gebruik nog optimaal. 

In de vloer zijn aluminium bindogen aangebracht en er zijn extra rongpotten gemonteerd. Hierdoor kan ook deellading optimaal worden gezekerd. Speciaal voor deelladingen zijn de opbouwen tevens voorzien van aluminium zeilplanken op vier hoogtes. 

Voor het laden en lossen met portaalkranen is de combinatie uitgevoerd met schuifkappen die zowel naar voren- als naar achteren geschoven kunnen worden. Verder zijn de opbouwen uitgevoerd met een doorlaadsysteem met een scharnierbare overrijdbare klep tussen motorwagen en aanhanger. Deze klep is goed voor een belasting tot 2500 kilo en dus ook bestand tegen heftrucks. 

DEEL HET