Verskoop kiest voor Smartbox met Carrier

Op zoek naar een kostenbesparende en milieuvriendelijke oplossing voor de geconditioneerde distributie van levensmiddelen kwam groothandel Verskoop uit bij Carrier Transicold en Smartbox.  

Uitdaging bij de aanschaf van de zes onlangs in gebruik genomen voertuigen was het bereiken van een aanzienlijke kostenbesparing en maximale zorg voor het milieu, zonder concessie aan prestaties. Carrier Transicold en Smartbox klaarden de klus met de Pulsor 350 en Smartbox To Cool opbouw.  

De Pulsor is Carriers innovatieve all-electric koelunit voor kleinere laadruimtes, die speciaal werd ontworpen voor intensieve distributie. De unit combineert het gepatenteerde E-Drive concept met een inverter en hermetische compressor. Hierdoor komt de maximale koelcapaciteit (de hoogste in zijn klasse) al beschikbaar bij lage toerentallen, ideaal in druk stadsverkeer. De toegepaste techniek heeft echter nog meer voordelen.  

De Pulsor gebruikt 20% minder brandstof tijdens pulldown dan vergelijkbare machines, en heeft een ongeëvenaarde lekdichtheid. Doordat veel onderhoudsgevoelige onderdelen niet meer nodig zijn wordt ook  in de service een aanzienlijke kostenbesparing gerealiseerd.   

De Smartbox To Cool opbouw voor geconditioneerd transport heeft een hogere isolatiewaarde dan een isolatiebus en is de lichtste op de markt. Inclusief koelmachine resteert een laadvermogen van ca 1000 kg, uniek in deze klasse.   

“De opbouw is in een aantal standaard maten leverbaar, die passen op vrijwel alle chassis-cabines die in Nederland gangbaar zijn. De indeling is flexibel, bijvoorbeeld met een tussenschot voor vervoer op verschillende temperaturen. Vooral het lage gewicht is een voordeel; een Smartbox  To Cool zal vrijwel altijd resulteren in een hoger laadvermogen" zegt Joost Hugense van Smartbox.  

Dat kan Verskoop inmiddels beamen. Het hogere laadvermogen resulteert in een forse besparing op voertuigkilometers - zozeer zelfs dat één nieuwe auto kon worden uitgespaard. Daarbij maakt de Pulsor, door Verskoop gekozen na een intensieve testperiode, eveneens alle verwachtingen waar.  

Ook Carrier en Smartbox zijn uiterst tevreden met het resultaat. "Minder voertuigkilometers betekent ook minder CO2 uitstoot en minder brandstofverbruik. Beter voor het milieu, en een besparing op logistieke kosten" aldus Joost Hugense. Carrier Transicold voegt hierbij toe: "Met de Pulsor zetten we in op lage operationele kosten, minimale milieu-impact en maximale prestaties in lastige omstandigheden. De combinatie met Smartbox voldoet daarbij uitstekend".

 

DEEL HET