Verhagen Transport zet in op LNG, ook voor de koeling

Verhagen Transport, vervoerder voor verschillende handelshuizen in de sierteeltsector, zet in op Iveco LNG trucks. Met tien trucks in bedrijf en 16 in bestelling zet het bedrijf volledig in op LNG, en dat geldt ook voor de transportkoeling.

Door de inzet van LZV's op LNG bespaart Verhagen Transport tot 35% aan CO2 reductie per vervoerde plantenkar. Met de inzet van bio-LNG kan dat zelfs oplopen tot 99% als dat voldoende beschikbaar wordt.

Voor de koeling van de LZV combinaties met Van Beurden opbouwen maakt Verhagen Transport gebruik van elektrische Thermo King transportkoeling. Dit systeem wordt aangedreven door een EcoGen SG30 aandrijfsysteem die door Groot RMO techniek is gemonteerd op de LNG motoren van Iveco. Hierdoor kan Verhagen Transport niet alleen rijden, maar ook koelen op vloeibaar aardgas. De truck motor levert via een PTO de aandrijving van het hybride koelsysteem. Deze is door Groot RMO Techniek gemodificeerd en levert een constante spanning van 400 volt, waardoor een externe krachtbron niet meer nodig is. Deze duurzame oplossing zorgt voor een minimale CO² uitstoot.

 

DEEL HET