Veldhuizen: Technisch 14 tons achteras voor Arocs 6x2

Veldhuizen Wagenbouw heeft een fusee gestuurde achteras met een technisch draagvermogen van 14 ton ontwikkeld voor de Mercedes-Benz Arocs. Tevens werd het wettelijk laadvermogen van deze as verhoogd naar tien ton door hem verder naar achteren te plaatsen.

Met deze nieuwe achteras biedt Veldhuizen een antwoord aan vervoerders die werken met zware afzetcontainers. Tijdens het laden van die  zware afzetcontainers komen er grote krachten op de achterste as van een vrachtwagen. In deze situatie buigt er regelmatig een as of as ophanging. Met de nieuw ontwikkelde as zijn die problemen te voorkomen, zegt Veldhuizen. Tevens betekent de plaatsing van de as door Veldhuizen een verhoging van het wettelijk laadvermogen met 3,5 ton. De 6x2 Arocs mag hierdoor 31,5 ton wegen in plaats van de 28 ton standaard.

De 14 tons as is voorzien van dubbele montage. De ophanging wordt door Veldhuizen zodanig aangepast dat de as tijdens het beladen op een aanslagnok ligt. Deze steunt rechtstreeks op de fusee van de bestuurbare as. De aanslagnok is uitgerust met vulplaatjes van 3 mm waarmee de auto vlak afgesteld kan worden. Hierdoor wordt de symmetrische kracht verdeeld.

DEEL HET