Veilige bitumentrailer van Kässbohrer

Samen met grote klant Hoyer heeft Kässbohrer een nieuwe versie gebouwd van zijn bitumentrailer. De vernieuwde trailer heeft tal van vernieuwingen, waardoor Kässbohrer hiermee en gooi gaat doen naar de Trailer Innovation Award op de IAA, afdeling veiligheid.

Kässbohrer heeft voor de realisatie van deze trailer samengewerkt met Hoyer Bitumen Logistik. Opvallend is een elektronisch op afstand bediend lossysteem waardoor de chauffeur tot op zes meter afstand het lossen kan gadeslaan. Gebeurt dit lossen elektronisch, dan werkt de trailer elektronisch gestuurd de juiste volgorde af van het openen en sluiten van de kleppen.

Kässbohrer heeft nog enkele systemen gemonteerd om de chauffeur te beschermen. Zo is er een beschermingsdeksel om gelekt bitumen bij het lossen op te vangen. Wanneer dit 'open' staat, zet de trailer zijn remmen vanzelf vast. De chauffeur kan het sluiten van zijn trailer dus nooit nalaten en toch wegrijden.

Er is op deze trailer een temperatuurmeter met loggingssysteem gemonteerd, zodat de juiste temperatuur van het bitumen altijd vastgesteld kan worden. Verder wordt de bandenspanning doorlopend gecontroleerd, evenals de dikte van de remblokken. Voor veilig achteruit rijden zit er een Tail Guard op en de trailer is voorzien van LED licht. 

DEEL HET