Veertig LAG tanktrailers voor Nijhof-Wassink

Nijhof-Wassink heeft 10 roestvrijstalen tankwagens van LAG betrokken. De trailers worden direct in gebruik genomen. Later dit jaar worden er nog eens dertig geleverd.

De Nederlandse bulkvervoerder is een ervaringsdeskundige bij de aankoop van transportmateriaal. Dit blijkt uit de specificatielijst van de serie tankopleggers. Maarten Thaens, Master Engineer bij LAG Trailers geeft aan dat niet zozeer de rijkelijke optielijst blijk van deze ervaring is. ‘Het zijn de kleinere aanpassingen aan het voertuig die een efficiënter en slijtvast transport op lange termijn waarborgen. Het team bij Nijhof vroeg aanpassingen aan op niveau van dichtingen op mangaten, isolatie tot losmodaliteiten.’

Deze tankers vervoeren zeer specifieke producten die een speciale behandeling vereisen. LAG werkte daarom de binnenzijde van de tank af in hoogglans. Dit verbetert volgens het bedrijf de losmogelijkheden van kleverige producten.

Johan Bakker, Fleet Manager Chemical Logistics bij Nijhof-Wassink licht de keuze voor deze opties toe: ‘De gevraagde opties zijn bedoeld om slijtage door dagelijks gebruik te beperken en moeten de werkefficiëntie verder verhogen.’

Connectiviteit

Nijhof-Wassink investeert ook in digitaal vlootbeheer. Het doel is om de controle op de eigen voertuigen verder te verhogen. Alle tanktrailers zijn voorzien van een communicatie-unit die in onmiddellijke verbinding met het hoofdkwartier staat.

Naast de locatie kan de leiding van het bedrijf ook de temperatuur in de verschillende vakken observeren dankzij de digitale thermometers die LAG in ieder afzonderlijk compartiment van de tankwagen heeft geplaatst.

1400 x LAG Trailers

Nijhof-Wassink en LAG werken ondertussen al meer dan 20 jaar samen. De samenwerking heeft geleid tot levering van in totaal 1400 tanktrailers. Nijhof-Wassink wendt deze aankoop deels aan ter vervanging van oudere voertuigen en tevens als uitbreiding van de huidige vloot.

DEEL HET