Veelzijdige Krone materiaaltrailer voor Sluyter Logistics

Sluyter Logistics uit Assen heeft een bijzonder veelzijdige nieuwe Krone oplegger in de vloot. Het gaat om een elf meter lange twee-assige oplegger die geschikt is voor het vervoer van een meeneemheftruck. De oplegger wordt ingezet voor het transport van allerlei bouwmaterialen, verkeersborden en materiaalcontainers en schaftketen van groothandel in bouwmaterieel Visser Assen. De oplegger werd geheel naar wens van Sluyter Logistics ontworpen en gebouwd door Krone.

Visser Assen is al ruim veertig jaar specialist en leverancier van inframaterieel, bouwplaatsinrichting, wegbebakening en geavanceerde meetapparatuur. Sluyter Logistics is de logistieke partner van het bedrijf. In nauwe samenwerking tussen Visser Assen, Sluyter Logistics en Krone werd de optimale oplegger ontwikkeld voor het vervoer van het brede en uiteenlopende assortiment. ,,Sjouke Vogelzang van Sluyter Logistics: ,,We zochten echt maatwerk en met Krone zijn we er in geslaagd om een multifunctionele oplegger neer te zetten waarmee we veilig en efficiënt alles kunnen vervoeren’’

Ladingzekering       

Er werd gekozen voor een vlakke oplegger met zijborden en een groot aantal rongposities voor het veilig zekeren van de meest uiteenlopende ladingen. Verder is er gekozen voor extra stevige zijborden. Deze kunnen tijdens de levensduur worden nagespannen omdat er een sluiting wordt gebruikt volgens het Hestal principe, dus met een draaibare kop. Verder hebben de aluminium zijborden een extra versteviging. Dit wordt bereikt met draadeindes die vanuit de scharnieren naar boven lopen. Daardoor bieden deze Krone zijborden een grote stabiliteit en extra ladingzekering.

Gedwongen besturing

De oplegger is elf meter lang en is voorzien van een gedwongen bestuurde achteras. Hiermee is de oplegger bijzonder wendbaar, wat op krappe bouwplaatsen een uitkomst is. Verder is de oplegger voorzien van een aansluiting voor het vervoer van een 2,5 tons Moffet meeneemheftruck. Daarmee kan de chauffeur zelfstandig zijn lading laden en lossen op locatie. Met deze meeneemheftruck kunnen zelfs schaftketen zelfstandig gelost worden.

Sluyter Logistics

Sluyter Logistics is een full service logistieke dienstverlener met vestigingen door heel Nederland. Het bedrijf is actief in een groot aantal verschillende vervoersdisciplines, uiteenlopend van luchtvracht groupage tot warehousing, expeditie en, zoals in Assen het vervoer van bouw gerelateerde producten. Sluyter Logistics heeft een vloot van meer dan 250 trekkende eenheden en rond de 300 personeelsleden. De nieuwe Krone oplegger rijdt vanuit de Sluyter Logistics vestiging in Assen.

DEEL HET

Meer over...